Un creier tânăr te poate menține în formă pentru multă vreme. Iar unul dintre secretele acestei tinereți este hrana. Chiar dacă nu există o pilulă magică pentru a opri schimbările produse de timp, dieta ne poate fi de un real ajutor. Unele alimente îmbătrânesc, pur și simplu, materia cerebrală. Din fericire, există diete care pot stopa și chiar inversa aceste efecte. O minte tânără înseamnă o gândire lucidă, o memorie puternică și o imaginație bogată. Toate aceste funcții sunt stimulate de o dietă sănătoasă și hrănitoare.
Alimentele sunt cheia pentru tinerețea creierului. Cu toții știm că fructele și legumele nu trebuie să lipsească de la masă, că acizii grași nesaturați, precum omega-3 din pește, au efecte benefice pentru întregul organism și că antioxidanții și vitaminele sunt resurse nutritive esențiale pentru sănătate. Dar o dietă completă și echilibrată înseamnă să știm cum combinăm alimentele și ce efecte pot avea unele alimente consumate împreună.
Iată câteva diete populare care vor da creierului tău toată energia de care are nevoie:
1. Dieta săracă în carbohidrați (zaharuri)
Ne plac foarte tare dulciurile, dar știm precis că nu sunt chiar atât de sănătoase. Creierul se menține tânăr atunci când este protejat de atacurile chimice produse prin hrană. Atunci când consumăm o cantitate mare de carbohidrați rafinați (pâine albă, paste, orez sau cereale rafinate, produse de patiserie, prăjituri și sucuri), insulina crește și scade rapid. Acest lucru provoacă stres în organism. Pe termen lung, stresul poate conduce la diabet, boli cardiovasculare și afectează sănătatea creierului. Din cauza stresului, putem fi mai anxioși, mai iritabili și chiar depresivi. Iar aceste probleme ne îmbătrânesc creierul, la fel cum ne ridează fața. Deci, dacă vrem să ne menținem creierul tânăr, trebuie să consumăm cât mai puțin din produsele menționate. Dar nu trebuie să trecem în extrema cealaltă, condamnând toate dulciurile.
Carbohidrații sunt principala sursă de energie din corpul nostru. Așa că este necesar să folosim carbohidrații buni sau așa numitele glucide cu eliberare lentă. Acestea pot fi obținute din cereale integrale, leguminoase și fructe. Sunt produsele care asigură deopotrivă energie cât și echilibru în distribuția acestei energii, fără se ne predispună la îngrășare.
Recomandarea este să înlocuiți cât mai multe dulciuri rafinate cu acești carbohidrați „buni”. Vă puteți pune talentul culinar la contribuție pentru a inventa prăjituri delicioase, pornind de la o bază sănătoasă. Citiți etichetele produselor din comerț, încercând s evitați produsele care conțin dextroză, fructoză sau maltoză. Și repartizați dulciurile pe parcursul zilei: dimineața mai multe, la prânz moderate, iar seara cât mai puține. Așa vă păstrați integral tinerețea și prospețimea.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2H48m6a |
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!