Secrete pentru cele mai frumoase gladiole - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Secrete pentru cele mai frumoase gladiole

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Secrete pentru cele mai frumoase gladiole

Aduse din Africa și folosite inițial pentru proprietățile lor medicinale, gladiolele au ajuns în scurt timp să fie cultivate pentru frumusețea lor și pentru culorile lor atât de variate. Iată câteva trucuri de la grădinari să te bucuri și tu de gladiole viguroase și pline de flori.

Luna august este luna gladiolelor, care sunt acum în plină floare. Sunt plante viguroase, rezistente la căldură, dar, dacă vrei să înflorească mai mult timp, trebuie să le uzi câte puțin în fiecare seară, în perioadele caniculare. De asemenea, este indicat să adaugi pământ hrănitor la rădăcina florilor, precum și mulch din scoarță de copac, pentru a păstra mai bine umezeala în după amiezile toride. Gladiolele se dezvoltă foarte bine în pământ ușor acid, bogat în humus, în care este bine să adaugi primăvara puțin nisip. Toamna târziu, spre sfârșitul lunii noiembrie, bulbii se scot din pământ, iar locul se sapă adânc pentru a fi suficient de bine afânat pentru cultura gladiolelor de anul viitor.

Îngrijiri obligatorii pentru gladiole

Gladiolele cresc foarte înalte și au nevoie de ajutor, să nu se rupă în timpul furtunilor de vară. Leagă fiecare plantă de un tutore de lemn și le vei proteja de vânt. Rupe florile care se ofilesc la bază, pentru a nu se forma fructele. Astfel, mugurii florali de la vârful plantei vor continua să crească mai mari și să înflorească mai repede. Soiurile de cultură pe care le găsim și în magazinele de specialitate pot produce în medie 20 de flori pe fiecare tijă.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Data articol: 17/07/2019