Cand incepe programul Rabla 2021
Cel mai probabil, Programul Rabla 2021 va incepe in luna aprilie. Deoarece pana in acest moment autoritatile nu au mentionat nimic legat de prima de casare, se preconizeaza ca aceasta va ramane la fel: 6.500 de lei.
Pe langa cei de 6.500 lei, utilizatorul poate beneficia de urmatoarele eco-bonusuri in cazul in care se indeplinesc conditiile de mai jos:
– 1.000 lei (suplimentar fata de prima de casare), pentru cumpararea unei masini al carei motor genereaza emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km in regim WLTP.
– 1.000 lei (suplimentar fata de prima de casare) pentru achizitia unei masini cu sistem GPL.
– 2.500 lei pentru achizitia unui autoturism nou hibrid (fara Plug-In).
De asemenea, daca vei opta pentru o masina 100% electrica sau plug-in hybrid, poti obtine un eco-tichet in valoare de 20.000 lei sau un eco-tichet de 45.000 lei in cazul in care achizitionezi o masina 100% electrica.
Conditii de inscriere in Rabla 2021
Pentru a putea intra in Program, masina pe care o dai la casat trebuie sa fie inmatriculata in Romania de cel putin 8 ani. ATENTIE! Nu se pot aduce masini inmatriculate in strainatate pentru a fi casate in Romania.
Masina trebuie dusa la casat intr-un centru autorizat. Casarea se face doar in reteaua de centre REMAT autorizate. De asemenea, pentru a se putea incadra in Programul Rabla, masina trebuie sa aiba componentele esentiale functionarii: motor, caroserie, roti etc. ATENTIE! Nu duce masina la casat inainte sa vorbesti cu un dealer autorizat.
Citeste si: Chestionare auto. Cum sa completezi chestionarele auto ca sa iei sala din prima!
Pasi de urmat si acte necesare pentru programul Rabla
Primul pas catre inscrierea in programul Rabla este sa discuti cu un dealer autorizat. Vei primi informatiile de care ai nevoie. Inscrierea se face in mod electronic, in aplicatia PSIPAN de catre agentii dealer-ului. Pentru inscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achizitioneaza noul autovehicul), datele proprietarului de rabla (in cazul in care sunt persoane diferite) si datele referitoare la vehiculul ce urmeaza a fi casat.
Documentele necesare sunt:
- actul de identitate, original si copie, atat pentru beneficiar cat si pentru proprietarul rablei
- certificatul de inmatriculare al masinii vechi in copie legalizata
- cartea de identitate a rablei in copie legalizata
- certificate de atestare fiscala emise de catre directiile de taxe si impozite locale din cadrul primariilor de pe raza unde domiciliaza atat proprietarul rablei cat si cumparatorul noului autovehicul, rezultand faptul ca nu au datorii. Pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat ca are in proprietate rabla ce urmeaza a fi casata.
Urmeaza casarea masinii vechi. Dealer-ul va pune in legatura cu un centru autorizat REMAT unde se va casa masina si de unde veti primi certificatul de distrugere a autovehicului vechi. Dupa casare, proprietarul are obligatia sa radieze vehiculul vechi la DRPCIV, pe baza certificatului de distrugere. Documentele necesare pentru radierea masinii le gasesti aici.
Apoi, in termen de maximum 30 de zile de la introducerea in aplicatia PSIPAN a datelor, trebuie sa prezinti dealer-ului dovada distrugere si de radiere.
Dupa trecerea prin toti pasii anteriori, agentii dealer-ului pot elibera factura de achizitie a autoturismului nou.
Imagine de Daniel Reche de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua