Persoanele care doresc sa isi achizitioneze o masina noua se intereseaza despre programul Rabla 2021. Desi nu a inceput inca, ministrul Mediului anunta cateva modificari ale programului. Daca esti interesat de cumpararea unei masini noi prin programul Rabla 2021 citeste in continuare.
Rabla 2021 – schimbari
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarant intr-o emisiune Digi24 ca isi doreste ca programul sa dea posibilitatea de a cumpara si alte mijloace de transport, nepoluante, cum ar fi – de exemplu – trotinetele electrice. “Cine preda masina si scoate din circulatie o masina poluanta sa aiba optiunea sa cumpere si altceva decat masina, un alt mijloc de transport. In Bucuresti, de exemplu, de ce n-am putea sa cumparam acele trotinete electrice si sa folosim trotinetele electrice in loc de masini? Trebuie sa ne gandim si la asemenea optiuni, pentru ca echilibrul ar fi mult mai mult in favoarea mijloacelor de transport nepoluante, hibrid, electric”, a declarat Tanczos Barna la Digi24.
Tichetele pentru hibrid si electrice vor ramane in continuare valabile, iar Ministerul Mediului va cauta sa suplimenteze bugetul programului Rabla in 2021, desi, potrivit declaratiilor ministrului, bugetul pe 2020 nu a fost consumat in totalitate. „Probabil trebuie mai multa campanie de informare. Masinile electrice sunt destul de scumpe astazi, dar cu siguranta in doi-trei ani, lucrurile se vor schimba radical. Avem deja producatori de masini care in patru-cinci ani se gandesc sa scoata complet din fabricatie motoarele standard”, a aratat ministrul mediului.
Rabla 2021 – Transferul primei de casare
In octombrie 2020, a fost pus in dezbatere publica un proiect de ordina al Ministerului Mediului. Potrivit acestuia, nu doar persoanele fizice vor putea ceda dreptul de a folosi o prima de casare, ci si firmele, scolile, organizatiile neguvernamentale, institutiile publice sau alte tipuri de detinatori de masini vechi. Daca masurile cuprinse in noul ordin vor fi aprobate, primele de casare vor putea fi transferate de la o persoana fizica la alta (se intampla si acum), dar si de la o persoana fizica la una juridica, de la o persoana juridica la una fizica si de la o persoana juridica la o alta persoana juridica. Ultimele doua situatii s-au mai aplicat in trecut, ceea ce permitea dealerilor auto sa „caseze” masini in numele cumparatorilor.
De asemenea, proiectul de ordin suspus dezbaterii publice prevede simplificarea intregului proces prin eliminarea unor documente. Astfel, dispare declaratia pe propria raspundere, in forma autentificata de notarul public, prin care beneficiarii isi exprima in mod explicit optiunea de a achizitiona autovehiculele noi pe numele lor la sfarsitul perioadei de leasing, in cazul in care acestia au obtinut finantare in baza unor astfel de contracte. Aceasta va fi inlocuita cu o mentiune ce va fi introdusa in nota de inscriere, document ce trebuie doar semnat de beneficiar, nu si autentificat la notar.
De asemenea, se va elimina si necesitatea prezentarii unui certificat de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului persoana juridica, pentru cazurile in care autovehiculul uzat nu este inregistrat la sediul social al acesteia.
Nu in ultimul rand, pentru a eficientiza derularea programului Rabla Clasic, proiectul prevede ca de corectarea datelor prezente in aplicatia informatica se vor ocupa, in anumite situatii, producatorii validati, nu reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu, ca in prezent.
Te mai poate interesa: Scoala de soferi 2021: Ce capcane sa eviti. Care sunt documentele de care ai nevoie
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua