Lavanda are un miros minunat. Atat florile cat si uleiul de lavanda au multiple utilizari care te vor uimi. Lavanda este folosita ca planta medicinala din vremuri indepartate, iar proprietatile terapeutice ale uleiului esential extras din flori au fost descoperite la inceputul secolului al XX-lea. De asemenea, lavanda este folosita in industria cosmetica si farmaceutica.
Iata cum poti folosi levantica. Tu stiai de ele?
Substantele active confera plantei proprietati antiseptice, antidepresive, antispastice, carminative, cicatrizante, digestive, tonifiante.
Levantica de poate folosi: intern cat si extern.
Adauga 10-12 picaturi de ulei de lavanda in 250 ml de apa. Pune lichidul intr-un pulverizator si spreiaza.
Pune o picatura de ulei de levantica in spatele fiecarei urechi, la incheieturi si la baza gatului. Vei avea toata ziua un miros special, placut si discret.
Pune cateva picaturi de ulei de lavanda in cada cu apa calda. Intra in apa si relaxeaza-te. Poti pune picaturile sub jetul de apa pentru a imprastia rapid mirosul placut.
Pune cateva picaturi de ulei de levantica pe un prosop pe care urmeaza sa-l speli. Hainele din cuva masinii de spalat vor “imprumuta” mirosul special de lavanda.
Adauga cateva picaturi de ulei de levantica in crema cu care te dai pentru a scapa de durerile musculare. Levantica are proprietati antiinflamatorii.
Iti poti face un antipersirant natural din bicarbonat de sodiu in care ai pus ulei de levantica .
Florile de levantica sunt foarte frumoase. Poti tine in casa buchetele care vor da un plus de culoare casei tale, dar si un miros ambiental placut.
Usuca flori de lavanda si pune-le in boluri sau cosulete peste tot in casa. Din cand in cand, intoarce-le de pe o parte pe alta pentru a avea in incapare un miros placut. De asemenea, mai poti pune levantica in haine, in sertarul cu sosete sau lenjerie intima.
Levantica a inceput sa fie folosita pentru ceaiuri, ciocolata, prajituri, bomboane mentolate si multe altele.
Aplica ulei de levantica pe tample, maseaza usor, si vei simti ca durerea de cap dispare.
Germanii folosesc ceaiul de lavanda pentru imbunatatirea digestiei. Uleiurile relaxeaza muschii tractului digestiv, calmeaza crampele ambdominale.
Lavanda contine substante care ajuta la diminuarea durerilor de urechi.
Substantele pe care le contine levantica au proprietati antibacteriene, previn infectarea ranilor si vindeca rapid tesuturile, ajutand la cicatrizarea ranilor.
Lavanda este ideala pentru persoanele care au probleme cu somnul, adorm greu sau se trezesc des in timpul noptii, prelungind calitatea şi durata somnului. Poti turna cateva picaturi de ulei de levantica pe perna pentru a dormi mai bine.
Daca suferi de acnee, ai probleme cu tenul gras sau cu pielea uscata, o compresa cu infuzie de lavanda va da rezultate imediat.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2
Cuvinte cheie: lavanda, levantica, utilizari lavanda, utilizari levantica