Există puţine persoane, probabil, care să nu fi lipit în viaţa lor o bancnotă, mai ales când banii erau din hârtie, şi să nu fi plecat cu ea la piaţă cu inima cât un purice de teamă că vânzătorul ar putea descoperi matrapazlâcul şi-i va refuza banii. Pentru a nu mai fi puşi în această situaţie, dar nici în situaţia în care trebuie să mergem la bancă pentru schimbarea unei bancnote, fie ea cu o valoare mai mare, cel mai bine este să fim atenţi la primirea banilor, indiferent de unde vin.
Dacă totuşi se întâmplă ca o astfel de bancnotă să se strecoare în portofel, posesorul poate merge la una din cele patru sucursale BNR care schimbă bancnote deteriorate.
Vânzătorul poate refuza bancnota suspectă
„Banca Naţională Română (BNR) primeşte bancnote deteriorate, rupte, vopsite, călcate din greşeală cu maşina de călcat, supuse din greşeală la diverse surse de căldură sau spălate. Cele rupte nu trebuie să aibă bucăţi mai mari de 40% lipsă din suprafaţă. De asemenea, bancnota trebuie să prezinte cel puţin un element de siguranţă pentru a putea fi schimbată. BNR nu reţine nici un comision la schimbarea banilor”, a spus pentru RTV.NET Mugur Şteţ, purtător de cuvânt al BNR.
Citeste mai mult pe RTV.NET.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua