Consumă mai multe verdețuri, legume și fructe după meniurile grase de Sărbători, iar spanacul este alegerea potrivită. Iată cum alegi spanacul, cum să îl gătești corect și ce contraindicații are această plantă, apreciată pentru conținutul ei ridicat de fier.
Spanacul, sursă bogată de fier și vitamine
Specialiștii în nutriție recomandă consumul spanacului în stare crudă, pentru a-și păstra toate proprietățile.
Prin fierbere, spanacul pierde o bună parte din vitaminele B, C și E pe care le conține în cantități mari.
Vestea bună este că se păstrează conținutul ridicat de fier, ceea ce face spanacul să fie recomandat copiilor, bolnavilor de anemie sau celor care se recuperează după o boală gravă.
Cum alegi spanacul
Cumpără doar frunzele proaspete, de un verde închis, ferme și cărnoase.
Ca să fii sigură că alegi un spanac proaspăt, privește cu atenție codița frunzelor. Aceasta trebuie să fie tare și suculentă, de un verde crud.
Dacă, în timpul preparării, frunzele își schimbă culoarea din verde închis spre gălbui, înseamnă că planta nu este proaspătă și nu trebuie consumată.
Proaspăt, spanacul poate fi păstrat în frigider câteva zile.
Înainte de a fi consumat, este bine să lași frunzele câteva minute în apă rece cu sare, ca să distrugi bacteriile dăunătoare.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro