Fenomenul de bullying, dezbătut de specialiști, în cadrul unei noi conferințe Webdidactica, la care s-au înscris peste 2000 de profesori și părinți din întreaga țară
Mâine, 19 octombrie, va avea loc o nouă conferință WEBDIDACTICA. De data aceasta tema abordată este: ”Prevenirea fenomenului de bullying în școli”. Evenimentul este organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Revista PSYCHOLOGIES România, în cadrul programului Conferințele WEBDIDACTICA Educațional.
Conferința se va desfășura ONLINE, pe platforma Zoom Webinars, începând cu ora 17:00 și are scopul de a contribui la conştientizarea consecinţelor pe termen scurt şi lung ale acestui fenomen.
Printre speakerii conferinței se numără:
Simona Ciff – Doctor în știintele educației, psihoterapeut, trainer și coach, cofondator al Institutului Internațional de Cercetare și Dezvoltare a Inteligenței Emoționale
Gabriela Maalouf – Psiholog, psihoterapeut și NLP trainer pentru copii și părinți, inițiator Atelierul de Parenting “Ghidul Familiei Împlinite”
Lăcrămioara Ocunschi – Certified Trainer & Coach, formator CNFPA, fondator Școala de Dresat Dragoni
Tatiana Turchină – Psiholog, psihoterapeut, Lector universitar la Universitatea de Stat din Moldova
În cadrul conferinței vor fi dezbătute teme precum: strategii, programe, soluții și exerciții practice de prevenire și intrvenție în cazul fenomenului de bullying în școală și triada profesor – părinte – elev în combaterea acestui fenomen.
Speakerii conferinței ”Prevenirea fenomenului de bullying în școli”, specialiști de top în educație și psihologie
Doctor în știintele educației, psihoterapeut, trainer și coach, specialist în inteligență emoțională și cofondator al Institutului Internațional de Cercetare și Dezvoltare a Inteligenței Emoționale, Simona Ciff a dezvoltat mai multe proiecte, printre care: Relație de succes – program pentru cupluri, Părinte de succes – program de dezvoltare a relației părinte-copil, 4 PEACE – program antibullying în școli – Simona a făcut parte din grupul de lucru al legii bullyingului, Pașaport pentru Succes – programe de inteligență emoțională care se desfășoară sub formă de tabere, seminarii și Programe de voluntariat.
Lăcrămioara Ocunschi este trainer în echipe naționale şi internaționale, implicată în educaţia adulților, tinerilor și copiilor, organizează workshop-uri, programe şi tabere în care utilizează învățarea experiențială, pentru a facilita procesul de învățare. Din 2016 studiază şi practică cu bucurie Comunicarea Nonviolentă (CNV), dorința ei fiind de a contribui la crearea unor comunități care să cunoască şi să practice CNV.
Este psiholog, psihoterapeut și specialist în parenting, primul specialist NLP Parenting din România care s-a specializat în programare neurolingvistică pentru copii și părinți, în Marea Britanie. Îmbinând omul și specialistul, Gabriela Maalouf a creat o serie de ateliere atât de dezvoltare personală, cât și profesională, pentru a-i ajuta pe cei ce vor să își atingă potențialul maxim.
Proiectul de suflet al Gabrielei rămâne Atelierul de Parenting “Ghidul Familiei Împlinite”, în cadrul căruia îi ajută pe părinți să aibă o comunicare cât mai frumoasă cu copilul lor, considerând că relația părinte-copil este importantă în creșterea și dezvoltarea acestuia. Combinând diverse teorii specifice, a lansat în România teoria Parentingului Personalizat, plecând de la practică și ajungând la teorie. De asemenea, atelierele pentru profesori vin să întregească cercul prin care le putem oferi copiilor de azi o lume mai bună mâine.
Prin activitatea de predare, consiliere, terapie, training, Tatiana Turchină promovează și încurajează dezvoltarea Sinelui și a relațiilor, căutarea soluțiilor, ieșirea din impas, puterea gândului, a echilibrului și a vulnerabilității. Este alături de copii, adolescenți, tineri pentru a-i ghida să-și modeleze sănătos identitatea. Este alături de părinți și cadre didactice pentru a-i susține în dezvoltarea relației armonioase cu copiii.
Bullyingul este un fenomen întâlnit, din păcate, în mod frecvent, în școli, și cu efecte negative asupra elevilor, indiferent de rolul pe care îl au: de martor, de agresor sau de țintă a comportamentului de bullying.
Prin această conferință ne dorim să atragem atenția asupra fenomenului de bullying, care a luat o amploare fără precedent și, în același timp, să prezentăm modalități de prevenție și intervenţie în diminuarea acestuia precum și tehnici de schimbare a comportamentelor agresorilor şi de apărare emoţională a celor agresaţi.
Conferința poate fi urmărită live, pe canalul de Youtube al Fundației Dan Voiculescu.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!