Cei mai mulţi dintre noi nu ne putem închipui viaţa fără prezenţa florilor în jur. Fie că vorbim de cele crescute în ghiveci, grădină, de buchete frumos realizate sau, pur şi simplu, de cele ale pomilor fructiferi la început de primăvară, florile reuşesc să ne coloreze şi să ne înmiresmeze zilele.
Dacă în primă instanţă erau folosite pe post de aliment, în jurul anilor 7000 î.H. au început să fie utilizate şi pe post de ofrande, precum şi în ritualuri funerare. Au fost apoi inspiraţie pentru artişti şi mult mai târziu, o modalitate de a înfrumuseţa locuinţele.
Sunt însă flori pe care mulţi dintre noi nu le vom vedea decât în poze. Vorbim despre cele mai scumpe flori din lume, unele, atât de valoroase, încât nu şi-a făcut nimeni curaj să le pună vreun preţ. Iar LIFE.ro ne spune care sunt:
Cele mai scumpe flori din lume – Lăcrămioarele
Extrem de apreciate şi la noi, lăcrămioarele nu par pentru români totuşi nişte flori extrem de valoroase, mai ales că se regăsesc inclusiv prin grădinile blocurilor. Le apreciem frumuseţea, mirosul, dar puţini ştiu că alţii plătesc câteva zeci de dolari pentru un buchet cu câteva fire.
Lăcrămioarele se găsesc îndeosebi în Europa, nordul Asiei şi câteva zone din America. Frumoasă şi cu un miros unic, această plantă este însă extrem de toxică dacă este ingerată, aşa că aveţi grijă cu ea dacă aveţi copii mici sau animale de companie mai curioase din fire.
Cele mai scumpe flori din lume – Bulbii de lalea din secolul al XVII-lea
În jurul anului 1635 exista un fenomen intitulat tulipomania. Mai precis, olandezii făcuseră o pasiune din cultivarea lalelelor, iar pasiunii i-a urmat comerţul. Lucrurile au luat însă o turnură neobişnuită odată cu apariţia unei boli ce a făcut ca florile să nu mai fie doar uni, ci cu diverse combinaţii de culori. În acel moment preţurile lalelelor au început să crească de la o zi la alta, bulbii speciilor rare şi spectaculoase ajungând la valori extreme, precum cele ale aurului sau pietrelor preţioase. Un bulb de lalea se vindea atunci cu 10.000 de guldeni olandezi, echivalentul a peste 5.000 de dolari. Cum era de aşteptat, dezastrul financiar nu a întârziat să apară, aşa că în 1637 piaţa s-a prăbuşit, iar cei mai mulţi dintre investitori au ajuns la sapă de lemn.
Citește restul articolului pe LIFE.ro!
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!