Te întrebi ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ștefan? Citește în continuare și vei afla. Peste 400.000 de romani își celebrează onomastica de sărbatoarea Sfantului Apostol, Întâiul Mucenic si Arhidiacon Ștefan, în cea de-a treia zi a Crăciunului.
Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii, este serbat în fiecare an, pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun. Se zice că Sfântul Ștefan îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, dar şi că în această zi persoanele certate trebuie să se împace.
Iată ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ștefan
Cei mai mulți dintre sărbătoriții zilei poartă numele de Ștefan/Ștefana, dar printre sărbătoriți se numără și Fane sau Istvan.
Alte derivate de la numele Sfântului Ștefan cărora trebuie să le urăm La mulți ani sunt: Ștefănel, Ștefănuț, Fănică, Fănel, Făniță. Pe femei le mai pot chema Ștefania, Fănica sau Fănuța.
Alte nume sărbătorite sunt: Ștefănică, Stefanela, Stefanos, Stefanida, Steful, Steflea, Fănel, Fanache, Fana.
Te mai poate interesa: Urari de Sfantul Stefan. Cele mai frumoase felicitari de La multi ani pentru Stefan si Stefania
Semnificația numelui Ștefan
Numele Ștefan este deosebit de important pentru creștini, deoarece aparținea Sfântului Ștefan, un discipol și diacon care, conform Noului Testament, a fost ucis cu pietre. Sfântul Ștefan este considerat pe scară largă că primul martir al Bisericii creștine, primul mucenic condamnat de autorități.
Ștefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, ucenic care l-a urmat pretutindeni și care a asistat direct la toate minunile Lui.
Numele este de origine grecească – Stephanos – și înseamnă „coroana”, „ghirlandă”, „cununa” (cu care erau incununati învingătorii).
Afla aici traditiile si obiceiurile de Sfantul Stefan!
foto: Depositphotos.com
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!