Academia Română a comunicat Ministerului Educației argumentele pentru care decizia de modificare a baremului la limba română de la Evaluarea Națională este corectă, informează reprezentanţii ministerului.
„Am primit oficial, în scris, răspunsul Academiei Române, care ne confirmă prin specialiştii săi că răspunsul la proba de limba română de la Evaluarea Naţională poate fi acceptat atât ca subiectivă, cât şi ca predicativă”, a declarat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, potrivit NewsIn.
Secretarul de stat a precizat că ministerul a încercat să găsească o soluţie pentru ca nici un elev să nu fie prejudiciat, în condiţiile în care ambiguitatea răspunsului era evidentă.
Fedorca a subliniat faptul că subiectele au fost întocmite pe parcursul a șase luni şi au fost finalizate în luna martie 2012. Elaborarea itemilor care compun subiectele a fost realizată de către 240 de cadre didactice cu specializarea limba română, iar variantele de subiecte sunt secretizate până în ziua concursului, mai spun sursele citate.
Secretarul de stat a asigurat că se vor analiza posibilităţile de a preîntâmpina asemenea situaţii, iar ministerul va efectua o analiză asupra cauzelor care au provocat situaţia de la proba de limba română.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua