Pastrarea unui decolteu tanar nu trebuie sa fie o misiune imposibila, mai ales ca avem de partea noastra o multime de aliati. Afla cine iti sunt dusmanii si pastreaza pentru cat mai mult timp frumusetea decolteului tau. Castiga lupta cu timpul si cu gravitatia!
Esti mandra de rutina ta de ingrijire. Foarte sigura pe tine, i-ai raspunde oricui te-ar intreba: da, tu te demachiezi in fiecare seara, da, folosesti tonic si crema zilnic, un peeling si o masca de doua ori pe saptamana. Fata ta nu o sa imbatraneasca prea curand. Asa o fi, dar cum stai cu decolteul?
Stii cum isi verifica soacrele nurorile, pentru a vedea daca sunt gospodine? Se uita sa vada daca au sters praful de pe dulap. Ei bine, la fel vom face si noi, pentru ca o rutina de ingrijire nu poate fi corecta si completa, daca uitam de zona bustului, acolo unde pielea este chiar mai delicata decat cea de pe restul corpului.
Un decolteu frumos va atrage intodeauna atentia, insa, din pacate, la fel va face si unul neingrijit si ridat. Si pentru ca fata, gatul si decolteul formeaza un tot pe care il expunem cu diverse ocazii, se cuvine sa ne ocupam in aceeasi masura de toate aceste trei zone.
Problemele cu care se confrunta pielea din zona decolteului
- Piele terna si lipsita de vitalitate;
- Roseata;
- Pistrui;
- Hiperpigmentare sau decolorari ale pielii ca urmare a expunerii la soare;
- Riduri;
- Alunite si semne din nastere;
- Piele mai subtire decat cea de pe restul corpului.
Cauzele imbatranirii pielii din zona decolteului
- Expunerea la soare. Este de departe cel mai rau "tratament" pe care il poti aplica pielii. Pe langa pigmentare, vei observa o ridare prematura a acestei zone;
- Ingrijirea incorecta sau inexistenta a bustului;
- Folosirea parfumului in timpul sau inainte de expunerea la soare (alcoolul din parfum, in contact cu lumina solara, va duce la decolorarea pielii din zonele parfumate);
- Pozitia incorecta in timpul somnului. Atunci cand dormim pe o parte, pielea decolteului se strange, ceea ce inseamna ca in timp, vor aparea si micile "potecute";
- Calitatea pielii. Din pacate, acest aspect nu tine de noi, este deja determinat genetic ca pielea din aceasta zona sa fie mai subtire si, prin urmare, mai sensibila la orice tratament.
Zona bustului este formata din diferite tipuri de tesuturi: glandular, gras sau conectiv. Dupa cum bine stiti deja, sanii nu au muschi, ceea ce face ca lupta cu gravitatia sa nu fie tocmai corecta. Dar…nu este totul pierdut din start.
Avem de partea noastra muschii pectorali, pe care ii putem intari cu ajutorul exercitiilor speciale pentru musculatura pieptului. Ca ajutor extern, trebuie sa incepem cu o rutina adecvata de ingrijire home-made, pe care o putem completa, pentru mai bune rezultate, cu tratamente profesionale efectute doar in saloanele specializate.
Rutina de ingrijire a decolteului
- In fiecare seara, dupa demachierea fetei, trebuie sa cobori mai jos, stergand delicat gatul si decolteul pana cand discheta demachianta va ramane curata;
- Continua cu folosirea tonicului pentru toata zona si incheie ritualul cu aplicarea cremei. Poate fi aceeasi crema pe care o folosesti pentru hidratarea fetei sau poti folosi o crema special conceputa pentru aceasta zona. Cremele dedicate zonei decolteului sunt bogate in vitamine cu rol antioxidant si de prevenire a ridurilor (vitamina A, E sau C).
- Daca pielea ta este extrem de sensibila, primele riduri au aparut deja. Pentru ca in timpul iernii tendinta de uscare este crescuta, achizitioneaza-ti o crema grasa pe care o vei folosi exclusiv pentru aceasta zona;
- Din cauza subtirimii pielii, este indicat ca peeling-ul sa fie delicat, pentru a nu o zgaria. Foloseste-l pe cel pentru fata si pentru a indeparta celulele moarte din zona decolteului. Maseaza cu delicatete.
- Poti folosi o data pe saptamana masti speciale pentru aceasta zona. In cazul in care pielea ta este uscata sau normala, poti intinde masca si pe decolteu, insa daca pielea fetei este grasa, iar pe bust nu ai cosuri, este indicat sa folosesti o masca pentru ten gras pentru fata si una hidratanta pentru decolteu. Daca nu stii ce anume ar trebui sa contina o astfel de masca, da iama in camara si incearca un mix&match. Ce poti folosi: ulei de masline, ulei de samburi de strugure, miere, smantana, galbenus de ou. La nevoie, pune si cateva capsule de vitamina A sau E. Dupa ce simti ca masca s-a uscat, da fuga la baie si clateste-te.
Cum sa previi imbatranirea prematura a decolteului
- Evita expunerea la soare. Dupa cum stii deja, soarele este inamicul pielii, indiferent de ce parte a corpului acopera ea. Insa efectele asupra pielii sensibile a decolteului sunt la fel de devastatoare ca si in cazul fetei, cu exceptia faptului ca nu uitam sa ne ingrijim fata;
- Nu efectua tratamente cosmetice dure in aceasta zona;
- Nu folosi parfum inainte de a te expune la soare;
- Incearca sa dormi mai mult pe spate si mai putin intr-o parte sau pe burta. Chiar daca somnul tau este odihnitor, bustul nu se odihneste la fel de bine;
- Nu apela la bronzul artificial pe care il obtii in saloanele dedicate. Razele UV artificiale sunt la fel de daunatoare ca si cele naturale. Mai mult decat atat, daca pe plaja mai folosesti o crema de protectie, aici ai tendinta sa o lasi deoparte, pentri ca de doar de asta ai venit la salon, sa te bronzezi, nu-i asa?
- Foloseste creme bogate in vitamina A, al carei rol in prevenirea ridurilor a fost deja demonstrat;
- Nu folosi niciodata o crema cu vitamina A in timpul sau inaintea expunerii la soare, deoarece in contact cu razele solare, favorizeaza aparitia cancerului de piele.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!