Tonice cardiace naturale - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Tonice cardiace naturale

Sfatulparintilor » Blogul tău » Tonice cardiace naturale

 

Ca orice muschi care, prin exercitiu regulat, ajunge sa fie mai puternic, rezistent si sanatos, inima are si ea nevoie de "tonificare". Iar aceasta se obtine nu doar prin gimnastica propriu-zisa, ci si prin aportul unor plante medicinale cu proprietati tonice. Iata unele dintre ele!

Usturoiul

Este un dusman declarat al hipertensiunii si al colesterolului. Multe popoare antice i-au apreciat virtutile terapeutice, de la vechii egipteni, care gasisera pentru el 200 de intrebuintari medicinale, pana la chinezi, care si acum il folosesc din belsug in preparatele traditionale. Unele studii arata ca un catel de usturoi consumat in fiecare zi inhiba productia de colesterol rau si o stimuleaza pe cea de colesterol bun. In plus, se stie deja ca imbunatateste activitatea cardiaca si circulatia sangvina.

Talpa-gastei

Folosita in mod traditional pentru a trata palpitatiile cauzate de tensiunea nervoasa, talpa-gastei, un sedativ natural moderat, poate ajuta si in alte scopuri. Folosita in cure pe termen lung, impiedica formarea placardelor de grasime in vasele de sange, scade valorile colesterolului si ale trigliceridelor si intareste muschiul cardiac. La nevoie, pentru palpitatii, puteti lua cam 10-20 de picaturi de tinctura. Pentru o cura indelungata, e bine sa beti cate o cana sau doua cu infuzie de planta in fiecare zi.

Paducelul

I se mai spune in popor si gherghina, dar cunoscatorii il stiu mai degraba sub denumirea de "planta inimii". Si asta, pt ca este un exceptional tonic cardiac, un ajutor de nadejde al circulatiei sangvine. Bogat in flavonoide, ajuta la protejarea capilarelor de raul pe care il provoaca radicalii liberi, la al caror atac suntem expusi zilnic. Unde mai pui ca normalizeaza valorile tensiunii arteriale si scade colesterolul in cazul cand acesta este crescut. Specialistii recomanda tratamentul cu preparate pe baza de paducel pentru angina pectorala, aritmii cardiace, arterioscleroza si hipertensiune. Nu veti observa primele rezultate pozitive inca din primele saptamani, dar paducelul poate fi luat in cure de lunga durata. Cate 15-25 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi sunt doza recomandata.

 

Armurariul

Numita in popor Ciulinul-Mariei, aceasta planta este prea putin cunoscuta si apreciata. Armurariul este in primul rand bun pentru ficat, impiedicand depunerea grasimilor in tesutul sau. Apoi, combate litiaza urinara si biliara, elimina substantele hepatoxice din organism, stimuleaza digestia si nu in ultimul rand, tonifica inima. Are proprietati hipertensive, fiindu-le recomandat celor care au hipotensiune. Se prepara infuzie si se ia cate o lingura de preparat din ora in ora, de-a lungul zilei.

 

Ardeiul iute

Este nu numai un foarte bun stimulent al metabolismului, ci si un activator al circulatiei periferice si un tonic cardiac foarte eficient. Nu uitati sa-l consumati ori de cate ori aveti ocazia, fie proaspat, fie sub forma de pulbere, adica boia, in sosuri si mancaruri.

Data articol: 04/04/2011