Natura pregateste o mama si bebelusul pentru nevoia unul de altul, chiar din momentul nasterii.Pentru orice parinte venirea pe lume a copilului sau .Este implinirea unui vis,minunea si fericirea vietii.De aceea avem tendinta sa il sufocam cu dragostea noastra si uitam de cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stie orice parinte.Nu stiu daca e bine sau rau ca un copil sa vina insotit de un manual de utilizare.cert este ca avem o misiune de indeplinit: aceea de a fi parinte.
Instructiuni esentiale:
In cele ce urmeaza veti gasi lucruri pe care le stiti mai mult sau mai putin.Mai detaliate le descoperiti in paginile cartilor de specialitate sau chiar pe internet. Citindu-le cu atentie veti descoperi mici secrete care va vor ajuta in momentul venirii bebelusului pe lume dar si mai tarziu la cresterea si dezvoltarea acestuia . Dupa ce ne-am documentat ne simteaam niste parinti experimentati cand fetita noastra a venit pe lume. Tot timpul ne veneau in cap franturi din cartile citite si sfaturile celor din jur. Ne-am crescut singuri copilul si ne mandrim cu asta asa ca impartasim tuturor din experienta noastra Trebuie sa stiti ca bebelusul e ca o carte deschisa , va va ajuta foarte mult pe parcursul etapelor dezvoltarii sale, trebuie doar sa gasiti cheia sa il intelegeti pentru ca din acel moment veti avea o viata dubla.
Nu vorbim despre un obiect ci despre o fiinta.Intradevar ,la inceput ai tendinta sa il “folosesti” ca dupa un manual de utilizare,strict ca la carte.dar nu! Nu vor fi niciodata doi bebelusi la fel dar ceea ce va scriu in cele ce urmeaza sunt instructiuni generale,clare si precise.
De stiut:
1. este nevoie de un spatiu pentru el calm pentru a dormi chiar daca la inceput va sta langa parinti, in cateva luni trebuie sa aibe camera lui. Trebuie sa fie o camera linistita, cu mocheta sau covoare( sa izoleze mai bine) cu jucarii si ilustratii pentru decor.(atentie la jucariile de plus care retin praful).
2. Temperatura in incapere trebuie sa fie cuprinsa intre 18 si 20 de grade, aerisirea se face zilnic cate 10 minute dimineata si seara , chiar si iarna, iar patutul trebuie sa fie la distanta de ferestre si calorifer. Pentru a-l ajuta sa distinga mai bine noaptea de zi se folosesc draperii. Pe timpul noptii o veioza cu intensificator nu poate lipsi .
3. In ceea ce priveste trusoul bebelusului acesta trebuie sa contina haine din bumbac,body-urile sunt foarte bune,usor de imbrac si dezbracat.(nu folositi bentite si nu il infofoliti.se pune o haina in plus fata de dumneavoastra,lucrusoarele se spala separat de celelate articole fie lenjerie,prosoape sau hainele adultilor,si se calca de fiecare data)
4. Il puteti scoate afara la plimbare chiar din prima saptamana de viata in carut sau londou sau chiar in marsupiu.(de evitat plimbarile pe timp de canicula sau temperature sub 0 grade)
5. schimbam copilul de pampers ori de cate ori este nevoie.cam de 6 ori pe zi la inceput apoi spre 6 luni de 4 -5 ori pe zi si spalat cu apa calda si sapun
6. temperatura in incaperea in care se face baita bebelusului trebuie sa fie intre 23-25 grade
7. participa ambii parinti la imbaiere.( eu o spal,taticul o sterge,eu o imbrac,taticul o linisteste)
8. mergem la medic pentru controale periodice si respectam instructiunile
9. sterilizam zilnic ,cu apa plata tetine,biberoane si tot ce intra in contact cu gurita bebelusului
10. nou nascutul doarme aproape tot timpul,se trezeste doar pentru a manca sau daca are vreo suferinta.nu aude,nu vede,lumina puternica il supara
Mamici,nu fiti nelinistite !Alimentatia copilului,baia scoaterea in aer liber,nu e ceva complicat.
PRINCIPALII FACTORI CARE ASIGURA CRESTEREA SI DEZVOLATAREA NORMALA A COPILULUI SUNT:
-alimentatia corespunzatoare,ingrijirile igienice,aerul si soarele,dragostea parintilor
Cresterea copilului nu este o povara,este menirea noastra de parinte.intrebati ori de cate ori sunteti nesigure (medical,parintii vostri).
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!