Rujeola apare de obicei la sfarsitul iernii,inceputul primaverii afectand copii cu varste intre 1 si 3 ani care nu sunt vaccinati.Se manifesta prin eruptii pe tot corpul,tuse si febra,fiind o boala virala,contagioasa.In afara bubitelor rosu inchis care apar intai pe fata apoi pe tot corpul ,survine febra mare,nas care curge,tuse seaca si lacrimare.Nu exista un tratament propriu zis .Copilul se izoleaza in jur de 10 zile,I se da sa bea multe lichide si se dau doar medicamente pentru scaderea febrei si calmarea tusei.Boala va trece de la sine.
Varicela sau varsatul de vant o boala infectioasa,apare in general la copii intre 2 si 10 ani,nu poate fi facuta si a doua oara de catre cel care a avut-o déjà.Se manifesta prin mancarimi datorita bubitelor care apar pe orice parte a corpului chiar si pe cap sau pe maini.Copilul trebuie izolat timp de 10-15 zile.Pentru varsatul de vant nu exista vaccine.Trebuie sa aveti in vedere sa nu se scarpine copilul( I se taie unghiile si noaptea se improvizeaza manusi pentru a impiedica scarpinarea) pentru ca exista riscul sa ramana cicatrice pe tot restul vietii.Exista calmante sau crème pentru mancarime pe care vi le poate prescrie medical de familie.
Oreionul ,o boala virala ce apare la copiii mai mari de 3 ani si se manifesta prin febra, durerile de cap si umflarea glandelor salivare. Oreionul tine in jur de 5-15 zile. Ca si in cazul rujeolei, doar vaccinarea permite evitarea bolii.Se tine copilul in pat la caldura. Pentru a-i scadea febra si alina durerile, trebuie sa ia doar medicamente prescrise de medicul de familie, altfel riscati complicatii grave. Cu cit copilul este mai mare, cu atit este mai mare riscul de aparitie a complicatiilor.
Rubeola sau pojarelul,tot o bola virala ,care trece uneori neobservata,dureaza cam o saptamana ,se manifesta prin febra cam 2-3 zile,dupa care apare o eruptie pe corp si inflamarea ganglionilor.La copii nu prezinta complicatii iar pentru bubite exista si remedii naturiste dar cel mai bine intrebati medical.
Scarlatina este tot o boala contagioasa a copilarii,ce-I drept mai rar intalnita cauzata de o bacterie. Se manifesta prin dureri de git, amigdalele umflate, febra foarte mare, vomita si uneori, dureri abdominale. Apar puncte mici in regiunea inghinala, la subsuori, pe pliurile coatelor, care se intind, apoi, pe tot corpul. Parintele se prezinta cu copilul la medical de familie pentru a I se prescrie un tratament pentru evitarea complicatiilor.Eruptia dispare in 5 zile, dar pielea continua sa se cojeasca timp de 2 saptamini.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!