In cazul in care micutul tau are mancarimi, e foarte probabil sa nu afli despre ele pana cand nu-ti spune sau nu-ti transmite anumite semnale despre ele. Astfel, probabil ca il vei vedea ca se scarpina, prezentand si semne de inrosire a pielii sau eruptii.
Care sunt cauzele?
Multi copilasi au pielea uscata, asa ca, daca al tau are mancarimi, poti da vina deseori pe lipsa uleiurilor esentiale din pielea lor catifelata – in special pe o vreme rece si uscata, cand exista mai putina umiditate in aer (benefic pentru parul tau, dar daunator pentru pielea copilului tau). De asemenea, daca vezi umflaturi sau eruptii, micutul tau ar putea avea o reactie alergica la ceva anume.
Un virus precum rubeola (care e neobisnuit, daca bebelusul a fost vaccinat) poate, de asemenea, declansa mancarimile, la fel ca si expunerea la unele plante otravitoare, daca micutul s-a jucat prin iarba. In cazul in care mancarimile sunt cronice – adica nu dispar – si sunt insotite de urticarie sau un alt tip de eruptie cutanata (uscata, rosie ori acoperita de cruste), poate fi un semn al unei eczeme.
Nu in ultimul rand, daca observi ca pe pielea micutului apar leziuni sub forma de dom, cu o adancitura in mijloc, atunci e posibil ca puiul tau sa fi contractat virusul molluscum contagiosum (foarte contagios, dar, in general, cu efecte destul de usoare).
In eventualitatea in care simptomele par a se prelungi sau a se agrava ori daca vezi o iritatie neagra spre violet (semn ca sub piele exista vase de sange sparte), trebuie sa chemi medicul imediat.
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua