4. Cat de des pot sa-i fac baie?
Trei bai pe saptamana sau chiar mai putine sunt suficiente pentru un nou nascut. Mai des de atat poate duce la deshidratarea pielii. Curata bebelusul cu un burete sau cu o carpa curate.
5. Ce trebuie sa fac cu buricul?
Pielea din jurul buricului trebuie mentinuta curata si uscata pana cand acesta cade. Cand faci baie bebelusului, ai grija ca apa sa nu-i depaseasca buricul. De asemenea, prinde scutecul sub cordonul ombilical, astfel incat acesta sa nu se ude cu urina.
Suna imediat medicul daca bebelusul plange atunci cand il atingi in zona buricului sau cand aceasta este rosie si prezinta scurgeri de lichid galben lipicios si cu un miros neplacut. Acestea sunt semne de infectie.
6. Cum imi mentin bebelusul in siguranta?
Specialistii in pediatrie recomanda sa pui bebelusul intotdeauna pe spate atunci cand il culci, pentru a preintampina riscul mortii subite. De asemenea, in patut nu ar trebui sa existe perne, jucarii sau paturi. Este indicat sa dormi in aceeasi camera cu bebelusul, dar nu in acelasi pat. Nu il imbraca foarte gros, pentru a nu se supraincalzi. Cere sfatul medicului cu privire la lista vaccinurilor recomandate.
Nu ezita sa iti suni medicul ori de cate ori crezi ca ceva nu este in regula.
Afla mai multe despre ingrijirea copilului mic in primele saptamani de viata pe Aptanutricia.ro.
NUTRICIA sustine recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii de a alapta exclusiv pana la cel putin 6 luni si de a continua alaptarea cat mai mult timp posibil in paralel cu introducerea alimentatiei diversificate.
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025