Bebelusii smiorcaiti devin copii inteligenti, conform unui studiu recent - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Bebelusii smiorcaiti devin copii inteligenti, conform unui studiu recent

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Bebelusii smiorcaiti devin copii inteligenti, conform unui studiu recent

Ai un bebelus agitat si smiorcait? Are toate sansele sa aiba un coeficient de inteligenta mai ridicat decat al copiilor mai cuminti, sustine un nou studiu efectuat de un institut pentru sanatatea si dezvoltarea copilului din Statele Unite.

 

Rezultatele studiului releva faptul ca in general, bebelusii mai agitati si mai plangaciosi sunt mai receptivi la prezenta parintilor in preajma lor, ceea ce poate reprezenta un avantaj pe termen lung.
Un esantion de 1300 de bebelusi au fost studiati de la nastere si pana in clasa intai, iar cercetatorii au observat ca unii dintre nou nascuti, la varsta de 6 luni, pareau a fi „dificili”, deoarece erau mai activi, exprimau emotii mai puternice si plangeau mai mult, in special daca mamicile lor ii lasau in grija altcuiva.

Expertii au descoperit ca ani mai tarziu, majoritatea acestor bebelusi plangaciosi se aflau in fruntea clasei la scoala, iar profesorii lor i-au catalogat ca fiind cooperanti, atenti, responsabili, si competenti din punct de vedere academic.

Cu toate acestea, se pare ca parintii au si ei un rol important; copiii ai caror parinti care erau calzi si sensibili, au cunoscut o dezvoltare exceptionala, insa cei ai caror parinti erau ostili, distanti si fara sensibilitate, cercetarea a relevat ca aveau tot felul de probleme de dezvoltare.

De ce bebelusii smiorcaiti devin copii inteligenti

Este posibil ca explicatia sa stea in evolutie. Unii oameni de stiinta sustin ca bebelusii foarte sensibili sunt mai ancorati in mediul inconjurator, ceea ce ii face sa supravietuiasca mai usor, mai ales daca parintii lor sunt la datorie tot timpul si ii iau in brate sa ii aline atunci cand plang si sunt agitati. Adica cei mici se salveaza prin faptul ca plangand, sunt luati din calea unui potential primejdiu, chiar de catre parintii lor.

Profesorul Peter Fleming, de la universitatea din Bristol, care este specializat in sanatatea si dezvoltarea copilului, sustine aceasta idee, conform careia bebelusii care se trezesc des si care sunt mai agitati si mai smiorcaiti in timpul noptii, nu fac altceva decat ceea ce este natural.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO.

Cuvinte cheie:
Data articol: 11/02/2019