Adevarul despre soare de la specialist: sfaturi pentru bebelusi, copii si gravide - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Adevarul despre soare de la specialist: sfaturi pentru bebelusi, copii si gravide

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Adevarul despre soare de la specialist: sfaturi pentru bebelusi, copii si gravide
Cum sa vorbesti copilului ca sa te asculte

Soarele este benefic pentru toate varstele, deoarece ajuta la sintetizarea vitaminei D in organism. Se poate dovedi insa, in anumite circumstante, si extrem de nociv. Iata care sunt sfaturile de care trebuie sa tina cont bebelusii, copiii si gravidele, direct din partea medicului specialist.

 

Sfaturi pentru pielea bebelusilor

Este important sa iti mentii bebelusul departe de razele directe ale soarelui, cel putin pana la implinirea varstei de 6 luni. Pielea sa delicata are nevoie de protectie, care include palarie de soare (care sa ii acopere fata, urechile si gatul – cele mai utile sunt cele prevazute cu elastic sau arici sub barbie care sa impiedice alunecarea), haine largi (usoare, fabricate din materiale naturale precum bumbac) si un produs de protectie solara. Nu uita de ochelarii de soare, care trebuie sa fie de calitate buna; in acest sens urmareste sa fie prevazuti cu o certificare, cu eticheta de UV 400 (ofera protectie impotriva razelor UV de 100%) si cu o banda elastica ajustabila. In ceea ce priveste produsul de protectie solara pe care il folosesti, achizitioneaza lotiunile si spray-urile speciale pentru bebelusi si copii; nu exista insa informatii clare despre eficacitatea acestora pentru copiii de varsta extrem de mica, motiv pentru care este recomandat sa mentii bebelusul complet in afara razelor solare.

 

Odata implinita varsta de 6 luni, opteaza pentru un produs cu SPF de cel putin 15; urmareste sa fie de spectru larg (ofera protectie impotriva UVA si UVB). Intinde produsul pe partile corpului care nu sunt acoperite de haine sau de palarie, inclusiv pe maini si picioare, de preferat cu 15 minute inainte de a iesi afara. Va fi necesar sa il reaplici la fiecare 2 ore si dupa ce copilul se uda, chiar daca este rezistent la apa. Exista si produse colorate, mai usor de aplicat (se observa zonele care nu sunt acoperite). Pentru bebelusii cu piele sensibila, este indicat sa citesti cu atentie prospectul inainte de a-l folosi si intotdeauna sa il testezi pe o mica portiune de piele inainte de a-l aplica pe tot corpul. Sunt concepute si formule hipoalergenice sau poti aplica un produs emolient si apoi sa il aplici si lotiunea solara.

 

Insa in intervalul orar 11-4 pm este important ca bebelusul sa stea la umbra, fie ca este vorba de o umbrela, un cort sau pur si simplu in natura, sub copaci. Daca bebelusul tau nu merge inca, va accepta si copertina caruciorului sau a tricicletei.

 

Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 05/07/2018