Alaptarea este una dintre cele mai mari provocari ale unei proaspete mamici. Pentru a putea sa ne asiguram ca o vom putea valorifica așa cum trebuie, astfel incat micutii noștri sa beneficieze din plin de nutrientii din laptele matern, este necesar sa ne acordam și noua insene o ingrijire speciala. Așa cum veti afla și din articolul de mai jos, in aceasta perioada putem fi expuse riscului de a dezvolta diverse afectiuni la nivelul sanilor, unele dintre ele putand influenta negativ procesul de alaptare. Ca sa nu ajungem in situatii grave, ar trebui sa tinem permanent legatura cu un specialist și sa nu ezitam sa-l consultam ori de cate ori observam anumite manifestari neobișnuite.
Afectiuni ale sanului, aparute in perioada alaptarii, care ar trebui sa te trimita la medic
Mastita
Reprezinta o inflamatie la nivelul sanului, ce se caracterizeaza prin aparitia unei zone sensibile, cu piele inroșita, dureroasa la atingere. Printre cauzele ce duc la declanșarea unei mastite se numara:
• O pozitionare incorecta a bebelușului la san
• Sani mult prea plini de lapte
• Pauzele prea mari intre alaptari
• Stoparea prea brusca a alaptarii
• Mameloane cu leziuni, care au permis acumularea de bacterii și aparitia unei infectii
• Un sutien nepotrivit
Simptomele mastitei sunt similare unei gripe și se refera la febra, dureri in tot corpul, dureri de cap, frisoane. In acest caz, solicita ajutor medical. Fie iti vor fi prescrise niște analgezice, fie va fi nevoie de niște antibiotice. In ceea ce le privește pe acestea din urma, va trebui sa urmezi cu strictete indicatiile medicului, astfel incat sa eviti recurenta unei infectii.
De asemenea, doctorii spun ca nu va fi nevoie sa intrerupi alaptarea intrucat acest demers ti-ar putea agrava starea.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!