Furia laptelui – Cum se trateaza
Vestea buna este ca poti elibera tensiunea din sani rapid. Iata ce ai de facut:
- Inainte de alaptare, pune o compresa calda pe sani pentru cateva minute, ca sa stimulezi scurgerea laptelui. Sau poti face un dus rapid cu apa calda. Nu tine mai mult de doua-trei minute, intrucat caldura poate stimula inflamatia si va face si mai dificila alaptarea. Daca sanul este atat de plin incat nu iese deloc lapte, NU mai aplica compresele calde.
- Alapteaza des. Daca bebelusul doarme, iar sanii se umfla, foloseste pompa pentru a scoate putin lapte, cat sa detensionezi sanul.
- Maseaza sanul in timp ce bebelusul suge.
- Daca atasarea nu este corecta, preseaza putin sanul, sau pune pompa inainte de alaptare, apoi maseaza sfarcul astfel incat aerola sa se inmoaie si sa fie mai usor de apucat de gurita bebelusului.
- Pentru a reduce durerea si inflamatia, dupa alaptare poti aplica comprese reci timp de 10 minute.
- Poti lua ibuprofen sau acetaminofen (sunt medicamente compatibile cu alaptarea), insa cere inainte sfatului medicului.
Daca ai simptome ca de gripa si faci febra, mergi de urgenta la medic.
Furia laptelui – Cat dureaza
De regula, furia laptelui nu dureaza mai mult de 24-48 de ore. Insa daca nu este tratata corect, aceasta poate reaparea. Cere sfatul medicului sau al unui consilier de alaptare in ceea ce priveste tehnicile de detensionare a sanilor.
Furia laptelui – Se poate continua alaptarea
DA, chiar trebuie continuata alaptarea. Altfel creste riscul scaderii fluxului de lapte sau blocarii canelelor. De asemenea, pot aparea mastita sau abcesul mamar.
Hraneste bebelusul cat mai des, asigura-te ca este atasat corect. Angorjarea sanilor face mai dificila atasarea de san.
Sursa: babycenter.com
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!