Cum sa iti feresti bebelusul de intepaturile de insecte. Sfaturi utile pentru parinti
Care e cel mai bun tratament?
Daca totusi se intampla o „nefacuta”, pastreaza-ti calmul (nu incepe sa dusmanesti tot neamul insectelor) si ocupa-te disciplinat de rana. In general, muscaturile si intepaturile de insecte au nevoie de un tratament minimal. E suficient sa tamponezi putin alcool sanitar pe locul respectiv, iar copilul nu va resimti nevoia sa se mai scarpine. Poti folosi si crema cu hidrocortizon sau un tratament homemade pe care il stiu multe mamici: sa faci o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, pe care sa o aplici local.
In cazul in care simptomele par ceva mai accentuate, intreaba medicul daca iti poti da micutului un antihistaminic (ajuta la calmarea mancarimii) sau acetaminofen ori ibuprofen (pentru diminuarea durerii). Nu administra insa aceste medicamente „dupa ureche”, ci consulta pediatrul ca sa afli care este doza potrivita pentru micutul tau.
In plus, va fi nevoie sa verifici periodic zona in care a fost muscat bebelusul, pentru a vedea daca nu apare vreun semn de infectie.
Daca locul respectiv e rosu in mod persistent, iar roseata se raspandeste, ar trebui sa-ti duci micutul la doctor. Infectiile simple pot fi tratate cu un unguent antibiotic. Nu in ultimul rand, fii foarte atenta la o eventuala reactiie alergica. Unii bebelusi sunt alergici la muscaturile de insecte si trebuie dusi imediat la medic. Daca puiul tau incepe sa respire greu dupa ce a fost muscat sau intepat de o insecta, suna de urgenta la 112.
Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: The Bump.com
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua