Ce faci cand bebelusul adoarme la san - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce faci cand bebelusul adoarme la san

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Ce faci cand bebelusul adoarme la san
Pozitii alaptare
Oricui i se poate intampla ca bebelusul sa adoarma de indata ce este pus la san sau curand dupa aceea. Parcurge articolul urmator pentru a vedea ce este bine sa faci pentru ca micuțul tau sa nu aiba in niciun fel de suferit cand doarme chiar in momentele in care este alaptat. Mai mult, vei afla si care sunt masurile pe care le-ai putea lua pentru a preveni ca acest fenomen sa intervina prea des si sa va dauneze amandurora.

Din ce cauze adoarme bebelusul cand il pui la san

Printre cele mai cunoscute motive pentru care un bebelus poate sa adoarma in timp ce il alaptezi se numara:
• Este prea obosit in urma expunerii la stimuli variați (precum zgomotele sau luminile)
• Are burtica plina- Medicii pediatri spun ca un bebelus poate sa adoarma mai usor dupa ce este deja satul pentru ca va interveni un mecanism din organism ce va controla sațietatea si va induce o stare de moleseala
• Fluxul de lapte matern este redus
• Este bolnav- In special bolile infecțioase sau icterul ii pot face pe bebelusi foarte somnorosi
• La nou-nascuți se poate intampla sa fie afectați de medicamentele ce i-au fost administrate mamei dupa o nastere prin cezariana (in special calmante)
Care sunt efectele faptului ca un bebelus adoarme cand este alaptat
Nu este ceva alarmant ca un bebelus sa adorma la sanul mamei, dar daca acest fenomen se va repeta adesea exista posibilitatea, pe termen lung, ca acesta sa asocieze hranirea cu somnul sau invers si atunci iți va fi mult mai greu sa-l adormi.

De asemenea, specialistii considera ca un bebelus care s-a obisnuit sa adoarma la san va avea de suferit din motive precum:

• Nu se va obisnui sa se linisteasca singur
• Nu se va hrani intotdeauna suficient si de aceea nu va castiga destul in greutate
• Ii va fi foarte greu sa adoarma in lipsa ta
Dupa prima luna de viața, ar trebui ca intervalele in care bebelusul doarme sa devina tot mai regulate, iar pe masura ce creste ar trebui sa-si formeze o rutina de somn care sa-l ajute sa doarma atat pe timpul zilei, cat si noaptea (in intervalele dintre „sesiunile” de alaptare). In acest fel, nici somnul tau nu va fi profund afectat.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 30/01/2019