Alimentatia bebelusilor este preocuparea constanta a oricarei mamici. Iar cand vorbim despre alimentatia bebelusilor, introducerea unor alimente noi necesita o anumita strategie. Spre exemplu, laptele de vaca NU ar trebui introdus in alimentatia bebelusilor mai devreme de implinirea varstei de un an. Cum inainte de aceasta perioada, organismul bebelusilor nu se poate descurca cu surplusul de minerale, proteine si sodiu prezent in laptele de vaca este indicat sa se astepte cel putin pana la prima aniversare.
Cum sa incepi introducerea laptelui de vaca in alimentatia bebelusilor
Ofera-i bebelusului o ceasca de lapte la masa de seara sau intre doua mese. Unor copii le place gustul laptelui astfel incat vor primi cu bratele deschise tratatia. Cu toate acestea, pediatrii nu recomanda ca micutul sa aiba acces la acest produs 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. Ofera-i copilului tau lapte de vaca numai la masa de seara sau intre doua mese.
De cat lapte de vaca este nevoie in alimentatia bebelusilor?
Inainte de 3 ani, copiii au nevoie de doar 473 mililitri lapte de vaca pe zi. Mamicile care inca alapteaza pot opta si pentru laptele de vaca, dar nu este obligatoriu. In aceasta perioada laptele ar trebui sa fie doar un supliment al mancarii solide. Laptele de vaca NU mai este o mancare in sine, asa cum era in urma cu cateva luni.
Citeste si: Ii pot da bebelusului lapte de soia?
Beneficiile nutritionale ale aportului de lapte de vaca in alimentatia bebelusilor
Laptele de vaca contine nutrienti pentru intarirea oaselor precum calciu, vitamina D, ribovlavina si proteine. Desi, copiii iau acesti nutrienti si din alte mancaruri, laptele reprezinta o modalitate facila de a le capata.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?