Daca vrei sa fii un “master chef” in bucataria proprie, trebuie sa stii aceste sfaturi. Sunt oferite de experti in domeniu si, urmandu-le, poti deveni un bucatar desavarsit pentru familia ta.
1. Tine totul in ordine
Ashton Keefe, chef renumit din New York, recomanda sa ai totul la locul lui atunci cand te apuci de gatit. Aduna toate ingredientele, toaca-le, prepara-le si… spor la treaba. In aceeasi ordine de idei, Elaina Vasquez, proprietarul unei companii de catering din Chicago, spune ca poti pregati cina in avans. De exemplu, atunci cand ai mai mult timp liber, poti toca ingredientele pentru o mancarica si apoi sa le pastrezi la congelator pana cand ii vine randul la meniu.
2. Opteaza pentru ulei si otet de calitate
Elaina Vasquez iti recomanda sa iti faci o colectie de sortimente de ulei si otet de calitate, pe care sa le folosesti la gatit. Sunt ideale pentru sote sau pentru sosul de paste. Atentie la eticheta! Produsele ar trebui sa fie obtinute din prima presa. Acelasi lucru este valabil si pentru otet. Sunt “sanse” foarte mari ca otetul balsamic sa fie doar otet simplu obtinut din vin rosu, ingrosat si aromat artificial.
3. Foloseste unt nesarat
Nadia G., creatoarea si gazda unui cooking-show din Statele Unite, recomanda sa utilizezi la gatit untul nesarat, astfel incat sa ai un control asupra cantitatii de sare pe care o consuma familia ta.
4. Ingrediente proaspete
Elana Amsterdam, expert in wellness si nutritie, recomanda sa utilizezi ierburile proaspete, in defavoarea celor uscate. Pentru a imbunatati gustul unei mancari, opteaza pentru usturoi proaspat sau ghimbir, in locul amestecurilor de legume uscate sau sa adaugi busuioc proaspat, coriandru sau patrunjel.
5. Curata pe masura de folosesti
Gatitul poate lasa multa dezordine in urma. Pentru a preintampina aceasta neplacere, spala si asaza la locul lui fiecare obiect pe masura ce nu-l mai folosesti.
6. Eticheteaza tot
Pentru a sti exact ce ai in bucatarie, in debara, in frigider si congelator, eticheteaza toate recipientele si toate ingredientele. Aceasta este recomandarea lui Shauna James Ahern, bloggerita culinara, autoarea unei carti de bucate alaturi de sotul ei, chef Dan Ahern. Un bucatar eficient este bine organizat, este motto-ul lui Ahern.
Daca ai condimente mai vechi de un an, arunca-le si inlocuieste-le cu altele noi.
7. Nu adauga ulei in apa in care fierb pastele
Daca ultimul sfat pe care l-ai auzit este sa pui ulei in apa in care fierb pastele pentru a nu se mai lipi intre ele, uita-l. De fapt, uleiul impiedica sosul sa patrunda pastele. Mai bine pune in apa putina sare si nu mai sara sosul.
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua