Viata ne este cel mai bun profesor, insa de multe ori pornim la drum cu idei preconcepute insusite din familie sau din mediul in care crestem. Multe dintre aceste lectii de viata pe care noi le asimilam datorita bombardamentului la care suntem supusi de catre oamenii care conteaza pentru noi de fapt ne impiedica sa ne atingem adevaratul potentialul. Iar, asa cum stim drumul spre iad este pavat cu intentii bune, insa rezultatul nu este, in nici un caz, cel dorit. Tocmai de aceea, uneori trebuie sa iesim din zona de conform a lucrurilor pe care noi le consideram sigure, pentru a creste.
Iata 10 lectii de viata pe care trebuie sa le uitam daca vrem sa simtim bucuria vietii si pentru a ne dezvolta:
Problemele sunt rele. Gresit! Viata fara probleme e fara bucurii
Ti-ai petrecut anii de scoala incercand sa rezolvi problemele pe care ti le-au dat figuri plictisitoare si de la care n-ai invatat nimic. De fapt ai invatat ca problemele sunt facute sa-ti complice viata. Insa oamenii fara probleme, mai devreme sau mai tarziu innebunesc, ajung sa-si imagineze unele. De fapt, orice provocare are in mijlocul sau si o solutie extraordinara. Ai un job plictisitor: ar putea fi sutul de care ai nevoie pentru o cariera de succes intr-un alt domeniu. O relatie esuata? Te invata ce este dragostea cu adevarat. De fapt, cautatea unei solutii pentru fiecare problema ivita reprezinta insasi chintesenta si bucuria vietii.
Trebuie fii mereu fericit. Gresit! In viata, trebuie sa-ti acorzi si permisiunea de a fi necajit
Rezolvarea unei probleme spinoasa ne poate ajuta sa fim fericiti, insa nu trebuie sa fim fericiti pentru a ne simti bine. Daca asta ti se pare o nebunie ce spui de: „Concetreaza-te pe lucrurile care iti fac viata mizerabila!”. Acum gandeste: „Trebuie sa fiu fericit!”. Este stresant, nu-i asa? Acum spune-ti, „Este ok sa fiu necajit cand simt nevoia”. Aceasta permisiune pe care ti-o acorzi pentru a nu te simti mereu fericit este fundatia starii de bine.
Sunt ireparabil distrus de trecut. Gresit! In viata, trebuie sa-ti schimbi din cand in cand optica
Este adevarat ca evenimentele neplacute lasa urme, insa de cele mai multe ori acestea pot fi sterse printr-o simpla schimbare a opticii. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa pui sub semnul intrebarii vechile obiceiuri de gandire. Spre exemplu, daca in trecut exista ingrijorarea ca trebuie sa muncesti mai mult, gaseste 3 motive pentru care aceasta ipoteza este gresita. Din acel moment creierul tau va renunta la ea. Incearca si vei simti schimbarea.
Munca grea conduce la succes. Gresit! Joaca si nu munca este cheia succesului in viata
Noi, oamenii, invatam cel mai bine atunci cand ne jucam si nu cand muncim din greu. Tocmai de aceea, baietii care ani de-a randul au jucat jocuri de strategie si-au dezvoltat, astfel, abilitati foarte bune de a rezolva problemele si in viata reala. Iar succesul in realitate este obtinut prin gasirea celor mai bune solutii la problemele existente, avand la dispozitie resurse si informatii limitate. Prin urmare, foloseste-ti abilitatile pe care le-ai dezvoltat jucandu-te si in viata de zi cu zi.
Esecul este opusul succesului. Gresit! Inca de la primii pasi in viata avem un esec
Inca de cand am facut primii pasi am fost invatati sa penalizam insuccesul, fara insa a se lua in calcul 1 lucru simplu: cunoastem succesul pe masura de incercam, dam gres si invatam. Nenumarate studii au demostrat ca persoanele care se tem de greseli sunt cei care raman pe loc spre deosebire de persoanele carora nu le este teama sa dea gres, astfel ca in curand invata sa faca lucrurile asa cum trebuie. Succesul are la baza esecul.
Asa stand lucrurile, n-ar fi rau sa va ganditi ce valori veti transmite copiilor vostri, astfel incat lor sa le fie mai usor cand vor deveni adulti.
(sursa: oprah.com)
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie