Lotiuni pentru tenul normal si uscat
– Galbenele (4 linguri) + apa (250ml) – infuzie
– Sâmburi de gutui (2 linguri) + apa (250ml) – macerat
– Morcovi (2 buc) + apa (500ml). Se fierb morcovii 20 de minute dupa care se strecoara.
– Mac salbatic petale (20 buc) + apa (250ml) – infuzie cu care se spala fata de 2-3 ori pe saptamâna.
– Menta (5g) + apa (100ml) – infuzie (compresa)
– Frunze de salata (1 buc) + apa (500ml) – decoct
– Flori de arnica (1 lingura) + apa (100ml) – infuzie pentru tenul palid
– Tarâte de grâu (1 pahar) + sucul unei lamâi + miere de albine (20g) + apa de ploaie (1 litru). Se fierb tarâtele in apa, se filtreaza, se adauga sucul si mierea. Recomandata tenului normal sau uscat cu porii dilatati.
– Lapte de vaca (125ml) + suc de lamâie (10g). Laptele fiert se amesteca cu sucul de lamâie. Se utilizeaza seara. Recomandata tenului normal sau uscat cu porii dilatati.
– Miere de albine (5g) + apa de roze (60 ml) + apa de flori de portocale (20g) + alcool (15g). Mierea se dizolva in maestecul de ape aromatice si se adauga peste alcool. Se filtreaza. Dupa folosire de unge fata cu crema.
Masti pentru tenul uscat
– Tarâte de grâu (15g) + miere (5g) + infuzie de musetel sau tei + caolin. Caolinul se amesteca cu tarâta si mierea, apoi se adauga infuzia pâna la obtinerea unei paste.
– Lapte (2 linguri) + miere (1 lingura) + tarâte de grâu (1 lingurita).
– Lapte praf (1 lingurita) + miere (1 lingurita) + infuzie de musetel. Laptele praf se amesteca cu o cantitate mica de infuzie de musetel, se adauga mierea, apoi restul de infuzie pâna la obtinerea unei paste.
– Smântâna (1 lingura) + miezul unei banane + suc de portocale (2 lingurite) – indicata in special tenului palid, ofilit.
– Suc de morcovi sau morcov ras pe razatoarea mica + caolin. In functie de uscaciunea tenului se poate adauga o lingurita de smântâna.
– 1 galbenus de ou + ulei floarea soarelui (1 lingurita) + suc de fructe (1 lingurita)
– Lapte caldut (1 lingurita) + polen (1 lingurita) + 1 galbenus de ou. Persoanele alergice la polen sa nu foloseasca aceasta masca!
– Drojdie de bere (25g) + miere (1 lingurita) + caolin (1 lingurita) + infuzie de musetel. Se tritureaza drojdia de bere cu mierea, se adauga caolinul, apoi infuzia de musetel pâna la obtinerea unei paste.
– Drojdie de bere (15g) + 1 galbenus de ou + suc de lamâie (2 lingurite) – indicata pentru albirea tenului uscat.
– Fulgi de ovaz (1 lingurita) + smântâna (4 lingurite) – se amesteca si se lasa sa se umfle timp de o ora.
Explicatii:
Infuzia – se marunteste planta, se pun din ea 1-2 lingurite intr-un vas si se toarna peste aceasta apa circa 200-300 g. Vasul se tine acoperit timp de 20 minute dupa care continutul se strecoara prin tifon sau vata.
Decoctul – 1-2 lingurite din planta maruntita se pune peste apa in fiebere (cca. 250 g) dupa care se continua fierberea timp de 20-30 minute, apoi se filtreaza. Daca apa a scazut prea mult, completam cu apa la cantitatea dorita. Se poate prepara de asemenea si punând planta in apa rece , se fierbe 20-30 minute dupa care se strecoara imediat.
Maceratul – planta este pusa in contact cu apa (fiarta si racita).
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua