Vrei să joci din curiozitate dar ești începător? Iată ghidul pentru blackjack potrivit pentru tine - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Vrei să joci din curiozitate dar ești începător? Iată ghidul pentru blackjack potrivit pentru tine

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Vrei să joci din curiozitate dar ești începător? Iată ghidul pentru blackjack potrivit pentru tine
ghidul pentru blackjack

Unii oameni definesc jocurile de noroc drept pasiunea lor principală în viață, în timp ce alții pot afirma că este pur și simplu un mod interesant de a petrece timpul liber. Un lucru este sigur, majoritatea jucătorilor urmăresc entuziasmul și satisfacerea curiozității. Dacă nu ai făcut până acum cunoștință cu acest entuziasm dar nu reușești să îți potolești curiozitatea față de jocurile de noroc, atunci acest ghid de blackjack te va ajuta să faci primii pași în această direcție. Indiferent că alegi să începi cu jocuri demo, gratuite sau cu jocuri care te plătesc în bani reali 2023, probabil că îți dorești să depășești stadiul de începător și să câștigi mai multă încredere în aptitudinile tale. Să te bucuri de această activitate este mult mai ușor decât pare. Haideți să vedem care sunt cunoștințele de bază care te vor ajuta să înțelegi mai bine jocul blackjack. 

Simboluri

Nu contează dacă alegi să joci într-un cazinou fizic sau online, alegerea îți aparține. Important este să te familiarizezi cu simbolurile, pentru că le vei întâlni în oricare dintre cele două contexte. Cea mai ușoară metodă de a învăța simbolurile este de a le asocia cu alfabetul. Practic, simbolurile reprezintă alfabetul jocului și sunt esențiale pentru a reuși să ”vorbești” sau în cazul de față, să te joci.  

În acest joc, simbolurile sunt reprezentate de culorile și rangurile care sunt ilustrate pe cărțile de joc. Astfel, un pachet standard de 52 de cărți va avea 4 culori, și anume pică, inimioare, caro și treflă. Discurile mici și rotunde care reprezintă bugetul fiecărui jucător se numesc jetoane. Acestea prezintă culori diferite pentru a indica diferite sume. Atunci când un jucător dorește să primească o carte, se va folosi de semnalul hit. Când jucătorul dorește să nu mai primească cărți, atunci va utiliza semnalul stand. Pentru a dubla miza inițială și a mai primi o carte se folosește semnalul double down. Dacă jucătorul alege să împartă cele două cărți inițiale în două mâini separate se va folosi de semnalul split. 

Puncte

În cadrul celor 4 culori se regăsesc câte 13 cărți. Cărțile numerotate de la 2 la 10 valorează exact numărul care îl au ilustrat. În schimb, cărțile J, Q și K valorează câte 10 puncte, în timp ce asul poate valora 11 puncte sau un singur punct, în funcție de cât își dorește jucătorul. Pe baza cărților care îți sunt oferite, suma punctelor lor va reprezenta valoarea mâinii de cărți. 

Obiectivul jucătorilor este de a aduna un punctaj de 21 sau cât mai aproape posibil de acest număr, fără a-l depăși. Astfel se poate înțelege de ce Asul poate fi utilizat în favoarea jucătorului, după cum consideră acesta. O mână de 21 de puncte înseamnă un blackjack, iar depășirea celor 21 de puncte rezultă în pierderea automată a mizei și se numește depășire. Cel mai bun rezultat posibil este blackjackul, dar majoritatea jucătorilor câștigă atunci când au valoarea cea mai apropiată de 21. 

Reguli și strategii de bază 

Acum că am făcut o scurtă introducere a simbolurilor și punctelor putem să trecem mai departe la cele mai utile reguli și strategii. La începutul jocului, fiecare jucător va plasa o miză, însă aceștia nu concurează defapt între ei. Competiția este constant între jucător și dealer. Dealerul împarte câte două cărți fiecărui jucător și își va păstra două pentru el însuși. În funcție de mâna de două cărți primită, jucătorii și dealerul pot alege să mai primească o carte, utilizând semnalul hit. Dacă sunt satisfăcuți de cărțile primite atunci pot utiliza semnalul stand pentru a indica acest lucru și a rămâne doar cu cele două cărți. Nu uita, obiectivul principal este de a te apropia de valoarea de 21 de puncte fără a o depăși. Acest lucru este valabil chiar și pentru dealer, iar dacă valoarea mâinii lui depășește cele 21 de puncte atunci toți jucătorii rămași în joc câștigă instant miza. 

Strategiile de bază constă în învățarea simbolurilor și valorilor. Cu puține aptitudini matematice este ușor de observat atunci când extragerea unei cărți în plus este mult prea riscantă. Cu cât suma celor două cărți se apropie de numărul 21, cu atât este mai oportun să nu se extragă încă o carte. Dacă dealerul are cărți cu valori reduse este un motiv în plus să eviți extragerea altei cărți. Dublarea mizei și primirea unei cărți suplimentare este ideală atunci când ai o mână de 10 sau 11 puncte. În schimb, dacă ai o pereche de două cărți identice ar putea fi mai avantajos să împarți perechea în două mâini separate.  

Concluzie

După cum se poate observa, jocul blackjack nu este neapărat dificil. Cea mai obositoare parte este memorarea simbolurilor și a punctelor. În rest, totul devine destul de instinctiv. Totuși, este important de menționat faptul că jocul poate fi găsit și jucat în diverse variante, ceea ce poate complica puțin lucrurile. În acest caz cel mai indicat lucru este să căutați sau să întrebați un alt jucător care sunt regulile pentru varianta respectivă de blackjack. Cu toate acestea, dacă ai învățat regulile de bază pentru blackjackul comun, atunci restul variantelor vor fi distractive și ușor de învățat. Nu uita să ai răbdare și să joci responsabil!

Data articol: 22/05/2023