Nivelul de stres este într-o continuă creștere. De acasă, de la muncă, din mai toate părțile. Mai mult, ești nevoit să stai foarte mult timp în fața ecranelor. Muncești din fața laptopului, trebuie mai tot timpul să ai telefonul pe lângă tine, te uiți la filme sau la seriale la televizor și lista poate continua.
În tot acest amalgam de sarcini, ecrane și repsonsabilități, e greu să mai ai timp și pentru hobby-uri. Totuși, ar trebui. Hobby-urile îți permit să te deconectezi, să ai pasiuni și să faci ceva doar pentru tine. Poți avea și hobby-uri online, dar ar trebui să încerci să ai unele fizice, care să îți lase un moment de respiro de la toate ecranele din jurul tău.
Poți găsi o foarte mare relaxare și activități care să te scape de stres în hobby-uri. Poate că e ceva ce făceai în adolescență și ai renunțat din lipsă de timp sau vrei să încerci ceva nou. Ca să te ajutăm, în acest articol venim către tine cu idei de hobby-uri creative, departe de ecran și care să reducă stresul din viața ta.
- Picturi pe numere
Ce trebuie tu să faci este să pictezi cu vopseaua potrivită căsuța potrivită de pe planșa ta. La final, vei avea modele extraordinare și frumos colorate pe care le poți și înrăma. Această activitate te duce înapoi în copilărie, te face să te relaxezi și este interesant că la final vezi și rezultatul muncii tale. Poți face asta singur, cu familia sau cu prietenii și poate ieși o activitate de weekend extrem de plăcută și de relaxantă.
- Jocurile de societate
Acestea permit creierului să se antreneze, dar în același timp sunt și foarte relaxante.
- Cusutul
În ultimul timp un nou hobby a prins amploare: cusutl de goblene. Găsești seturi de goblene care au deja conturul făcut, primești toate ațele și instrumentele și tu vei coase până când vei avea modelul gata. La final, poți ține goblenul pe post de tablou, pentru că modelele sunt foarte frumoase și diverse.
Nu doar că vei avea un hobby relaxant, dar poți învăța sau îți poți reaminti cum este să coși cu mâna ta și, cine știe, poate în curând vei trece la modele și mai complicate sau vei începe să le creezi chiar tu, fără să fie nevoie de contur.
- Puzzle
Poate că nu ai mai făcut un puzzle de când erai mic, dar ar trebui să încerci. Poți începe cu unul mai mic, de 500 de piese și apoi să urci numărul treptat. Partea bună este că poți acum să alegi orice modele vrei, fie că vrei să fie cu personajele tale preferate sau cu peisaje. Poate fi o activitate de familie sau una pe care să te concentrezi singur.
Un puzzle necesită răbdare și meticulozitate. Totuși, vei petrece timp departe de ecrane, îți vei exersa răbdarea (pe care ne-o pierdem din ce în ce mai ușor) și vei munci pentru ca la final să vezi cum puzzle-ul tău arată exact ca pe cutie.
Există și opțiunea de a cumpăra lipici special ca să lipești piesele de puzzle pe un carton. După asta, poți lua puzzle-ul și îl poți înrăma. Tocmai ai făcut un tablou pentru locuința ta.
Vezi care dintre aceste activități ți se pare mai interesantă și mai potrivită pentru stilul tău sau poți căuta altele. Important e să investești timp și energie într-un hobby care să te țină departe de ecrane și de stres.