Acneea este o boală a pielii care afectează în primul rând adolescenții, dar este întâlnită și la adulți. Acneea este, mai exact, o boală inflamatorie a foliculului pilosebaceu. Fiecare folicul pilosebaceu este alcătuit dintr-un fir de par de care este atașată o glandă sebacee. Aceasta glandă secretă sebum, care în mod normal este foarte fluid. Sebumul “curge” prin porii pielii pe care îi acoperă pentru a o proteja.
În cazul acneei, sebumul este secretat în exces și devine gros. Celulele moarte înfundă porii pielii. În acest mediu bogat în grăsimi, o bacterie prezentă de obicei pe piele, Propionibacterium acnes, se înmulțește anormal. Acest lucru duce la apariția leziunilor de tip acnee.
Unde este localizată acneea?
La 95% dintre persoanele cu acnee, fața este zona cel mai des afectată de acnee.
Alte zone ale corpului pot fi afectate după cum urmează: spatele, gâtul, partea de sus a toracelui.
Cine are acnee?
Acneea se dezvoltă la vârsta pubertății, adică adolescenți și adulți tineri între 12 și 20 de ani. În unele cazuri, cele mai nefericite, acneea este severă. De asemenea, acneea la adulți, și mai ales la femei, devine din ce în ce mai frecventă și poate fi asociată cu manifestări legate de excesul de hormoni (tulburări de menstruație etc.).
Ce trebuie să știi când alegi un tratament contra acneei?
Niciodată nu trebuie să abordezi singur/ă această problemă. Trebuie să te adresezi unei clinici specializate în cosmetică dermatologică sau unui medic dermatolog. Îți recomandăm Centrul Estetic Elena Miron. În cadrul consultației se caută, în primul rând, o cauza pentru a adapta tratamentului acneei. Desigur, se începe cu procedura clasică, de extracție și ulterior, vor fi aplicate produse specifice, din gama spaniolă Skeyndor, care tratează acneea și calmează pielea. Acest tratament acnee poate dura câteva ședințe. După ce tenul nu va mai fi încărcat de acnee, în funcție de necesitățile fiecăruia, la Centrul Estetic Elena Miron, se va face un tratament de hidratare cu acid hialuronic, tratament pentru uniformizarea pigmentului și de iluminare cu vitamina C, tratament cu retinol, pentru semne și așa mai departe. De asemenea, la centru sunt folosite și alte tratamente precum mezoterapie, ultrasunete, crioterapie, oxigen hiperbaric, electroderm. Fiecare tip de tratament, trebuie să specificăm acest lucru, va fi adaptat în funcție de nevoi și de tipul de acnee al clientului sau clientei.
De ce să nu neglijezi vindecarea acneei și să apelezi la profesioniști în domeniu?
În faza să de evoluție, acneea are în general un impact negativ asupra calității vieții și a stimei de sine. De asemenea, dacă nu este tratată la timp sau nu este tratată corespunzător, odată vindecată, acneea poate lăsa cicatrici temporare sau finale.
Aceste cicatrici permanente apar mai ales când inflamația a fost semnificativă, profundă, persistentă sau când leziunile acneice au fost manipulate necorespunzător. Ele pot lua aspectul de „găuri” la nivelul pielii (cicatrice atrofică) sau, dimpotrivă, de „reliefuri” (cicatrici hipertrofice sau cheloide). Vezi mai multe despre acnee aici.
Este deci necesar să luăm în serios acneea și să alegem întotdeauna un tratament de îndată ce această boală se manifestă, în special atunci când este severă sau are un impact psihosocial.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025