Află ce învață copiii la o grădiniță particulară Sector 1 comparativ cu alte grădinițe particulare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Află ce învață copiii la o grădiniță particulară Sector 1 comparativ cu alte grădinițe particulare

Sfatulparintilor » Preșcolari » Gradinite bune » Află ce învață copiii la o grădiniță particulară Sector 1 comparativ cu alte grădinițe particulare
grădiniță particulară Sector 1

Timpul zboară, copilul tău s-a făcut mare și începi să cauți o grădiniță potrivită pentru el? Dacă ești dintr-un oraș mai mare, probabil că ești unul dintre părinții care își permit să fie exigent și să aleagă mai mult. Dacă locuiești într-un oraș mic, probabil că alegerea ta va fi mai limitată, dar este totuși bine să fii ferm despre ceea ce îți dorești pentru cel mic. Este vorba despre educația și bunăstarea copilului tău, pentru că el va petrece mult timp acolo. Să aruncăm o privire la ce oferă grădinițele de stat, dar și private și cum o alegi pe cea care îți oferă mai mult. 

Finanțele sunt pe primul loc

Din păcate, prima noastră oprire trebuie să fie asupra costului. Banii joacă un rol important în acest context. A merge la o grădiniță nu este niciodată o acțiune gratuite. Grădinița de stat, deși ar trebui să fie gratuită, are unele costuri. Totuși, va fi cu siguranță cea mai ieftină. Aici, tarifele lunare sunt stabilite după anumite aspecte și sunt modice. Avantajul grădiniței de stat este că este disponibilă nu doar financiar, ci și local. Aceste grădinițe sunt în număr mare în orașe și le poți găsi în majoritatea municipalităților mai mari. Așa că poți chiar să alegi adesea între mai multe grădinițe din zona ta.

Dezavantajul este însă marele interes pentru grădinițele de stat. Ele sunt adesea supraaglomerate și adesea au un sistem de selecție pentru admiterea copiilor. În cadrul acestuia, copiii cu domiciliul în zonă au prioritate. Un alt dezavantaj este numărul mare de copii per educator și, prin urmare, de multe ori acesta nu are timp pentru a lucra cu fiecare copil în parte. Îngrijirea individuală, indiferent cât de mult s-ar strădui educatorul, este un lucru greu de realizat.

Grădinițele private și cele de stat diferă în principal prin faptul că cele private au fost înființate cu scopul de a obține profit, în timp ce grădinițele de stat sunt organizații contributive non-profit. Prin urmare, vei găsi și o gamă mai largă de servicii într-o grădiniță privată și personalul de aici va fi mai dispus să îndeplinească diverse dorințe și nevoi individuale. Îți poți înscrie copilul doar pentru un anumit număr de zile pe săptămână, ei au grijă de el chiar și după programul de lucru, lucrează de obicei într-o echipă mai mică și, prin urmare, este posibilă o abordare și o îngrijire mai individuale. Desigur, plătești pentru toate acestea. Cheltuielile sunt în funcție de ceea ce dorești să-i oferi celui mic. 

Dintre grădinițele private, poți alege adesea între diferite concepte de predare. De exemplu, există o mare diferență între ce invata copiii la o gradinita particulara Sector 1 comparativ cu alte gradinite particulare. Dacă ești adeptul educației alternative, poți alege, de exemplu, dintre grădinițele Waldorf sau Montessori. O grădiniță particulară de top se adaptează nevoilor copilului. Aceste grădinițe funcționează după principiul că copilul poate alege activitatea în care se va angaja, totul cu acordul părinților, desigur. Există o mulțime de activități și copilul poate lucra singur, în perechi sau în grup. Aici, copiii sunt învățați să aibă încredere în sine, independență și responsabilitate față de ceilalți.

Un alt lucru studiat mult mai intens într-o grădiniță privată sunt limbile străine. Aici, preșcolarul tău poate învăța una dintre limbile străine de circulație internațională. De obicei, profesorii vorbesc copiilor doar într-o limbă străină, încurajând astfel predarea intensivă. 

În grădinițele private de top se pune accent pe dezvoltarea abilităților copiilor pe cont propriu în contact direct cu natură, copiii sunt sprijiniți în joacă, explorare și învățare cu ajutorul unor activități conexe. Acest lucru este posibil doar prin numărul mic de copii din clasă (de obicei 15 copii, dar adesea chiar mai puțini) și doi educatori. Există multe tipuri de activități educative și totul se bazează pe comunicarea eficientă cu părinții. Copilul poate fi inițiat în diverse activități sportive, în pictură, în muzică și așa mai departe. Totul depinde de ce vrea părintele și, desigur, copilul.

 

Încă te întrebi cum să alegi cea mai potrivită grădiniță? Iată ce altceva să mai iei în considerare:

Recomandări. Înainte de a înscrie un copil la grădiniță, discuta cu cineva care are experiență personală cu ea. Cea mai bună carte de vizită este o recomandare personală.

Vizitează. Asigură-te că mergi la grădiniță și vezi totul personal. Prima impresie este cea mai importantă, așa că bazează-te pe intuiția ta. 

Fă cunoștință cu personalul. Este important cine va avea grijă de copiii tăi. Nu îți fie teamă să întrebi ce fel de educație au profesorii, ce metodă de predare oferă copiilor.

Întreabă despre tot ce este important. Întreabă cum mănâncă copiii, cât de mult pot satisface cerințele tale etc.

Planul pedagogic este baza. Planul de bază trebuie să fie creativ, iar educatorii nu trebuie doar să aibă grijă de copii în timpul zilei.

Adaptarea este importantă. Întreba cum arată prima lună, cum se va realiza introducerea copilului în grădiniță? Dacă nu se pliază pe personalitatea copilului de la început, chiar vrei să îți trimiți copilul în această unitate?  

Nu uită de igienă. Nu în ultimul rând, atenție la modul în care se curată grădiniță și la ce obiceiuri igienice sunt promovate de educatori. Curățenia este importantă în special pentru copiii mici care sunt predispuși la orice boli.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante. Sunt lucruri pe care o grădiniță particulară din Sectorul 1 București ți le poate oferi, iar calitate este mult mai mare față de grădinițele de stat și chiar față de unele grădinițe particulare. Alege cât mai responsabil pentru că, așa cum am spus la început, copilul tău va petrece aici mulți ani și mult timp zi de zi.

Data articol: 23/02/2022