10 obiceiuri DISTRUCTIVE pe care oamenii nefericiti le au - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 obiceiuri DISTRUCTIVE pe care oamenii nefericiti le au

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 10 obiceiuri DISTRUCTIVE pe care oamenii nefericiti le au
obiceiuri DISTRUCTIVE - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-jorzc

Se spune ca fericirea este o stare de spirit si, intr-o anumita masura, este adevarat. Dar credem ca daca suntem fericiti sau nefericiti depinde mai mult de obiceiurile pe care le avem. Oamenii nefericiti tind sa aiba obiceiuri distructive in viata lor. Este un fapt trist, dar doar 28% dintre romani se considera fericiti. De ce asta? Traim intr-o lume plina pana la refuz de oportunitati in care oricine poate alege sa traiasca viata pe care si-o doreste.

In schimb, vedem nefericire la fiecare colt. De la persoana nerabdatoare care sta in spatele tau la magazin, la casierul de la banca care pare ca ar prefera sa fie oriunde altundeva in acel moment, pana la vecinii tai de peste drum, care nu ridica niciodata privirea si nu spun „Buna ziua”.

Singura diferenta intre persoana pe care o vezi plimbandu-se fericita pe strada aparent fara griji si persoana de langa ea consumata in nefericire, este suma alegerilor pe care le fac in fiecare zi.

Si, desigur, fiecare alegere repetata devine un obicei. Obiceiurile dicteaza totul, de la experientele noastre la rezultatele noastre si tot ce se afla intre ele.

Mai jos sunt 10 obiceiuri distructive pe care le au oamenii nefericiti:

Traiesti pentru a-i multumi pe altii.

Acesta este un obicei devastator de avut, deoarece alegi sa-ti traiesti viata incercand sa-i faci pe toti fericiti si, la randul sau, nu reusesti sa te faci fericit. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru tine este sa-ti dai seama ce te conduce cu adevarat la un nivel emotional profund si apoi sa o faci.

Ai o teama coplesitoare de critica.

In cartea sa, „Gandeste-te si imbogateste-te”, Napoleon Hill a afirmat ca teama de critica ii fura omului initiativa, ii distruge puterea de imaginatie, ii limiteaza individualitatea, ii diminueaza increderea in sine si ii dauneaza in alte sute de moduri. Majoritatea oamenilor isi petrec zilele ingrijorandu-se de ceea ce cred altii despre ei si vor face tot posibilul pentru a arata bine sau pentru a salva aparentele. Partea ironică este ca aceiasi oameni sunt atat de consumati sa-si faca griji despre ceea ce se gandeste despre ei, incat ajung sa nu gandeasca de fapt.

Te angajezi intr-o conversatie negativa cu sine.

Toate actiunile deriva din ceea ce ne spunem zilnic. Oamenii nefericiti au obiceiul de a-si spune lucruri precum „Nu stiu cum”, „Este prea greu” si „Nu pot face asta”. Cheia schimbarii este sa incepei sa reformulezi acestea in ganduri pozitive. Este nevoie de practica si te vei surprinde negativ de multe ori, dar daca vrei sa fii o persoana mai fericita, trebuie sa incepi sa faci acele schimbari.

Citeste si: 10 obiceiuri deosebit de enervante si cum sa scapi de ele

Esti un pahar pe jumatate gol.

A fi pesimist este rezultatul obiceiurilor negative dezvoltate de-a lungul mai multor ani. Este foarte greu de renuntat la acest obicei pentru ca devine atat de inradacinat in mintea ta, incat este a doua natura. In orice situatie, primul tau gand sau reactie este unul negativ. Pentru a deveni un optimist, ai nevoie sa-ti dezvolti noi abilitati mentale si sa-ti reformezi intregul proces de gandire pentru a vedea oportunitatea in loc de chin. Acest lucru se poate face treptat, uitandu-te in mod constient la atitudinea ta si alegand sa vezi oportunitati in loc de dificultati.

Lasi trecutul sa-ti dicteze viitorul.

Daca se intampla sa ai un trecut plin de negativitate si experiente negative, este posibil ca personalitatea ta sa oglindeasca acest lucru. Nu iti poti schimba trecutul si, permitandu-ti sa ramai atasat de el, te va trage in jos. Invata sa renunti la lucruri care nu sunt sub control si concentreaza-te pe azi. Ce poti realiza astazi?

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 22/11/2021