Peste 200 de virusuri sunt responsabile de episoadele de răceală și gripă la copii, mai dese la început de sezon rece. Asociația SAMAS te invită la conferința Sănătos și în pandemie, să afli de la specialiști cum să susții imunitatea copilului la intrarea în colectivitate.
Toamna se numără…episoadele de strănut, tuse și febră. Când intră în colectivitate, copiii sunt mai expuși la bacterii și virusuri care se răspândesc cu repeziciune. Pe un teren vulnerabil, acestea pot provoca infecții bacteriene sau virale serioase: bronșite, bronșiolite sau pneumonii.
Asociația SAMAS te invită pe 9 septembrie, la ora 11, la conferința ONLINE Sănătos și în pandemie, să afli cum poți să susții imunitatea copilului tău și cum îl poți proteja împotriva virusurilor respiratorii, astfel încât el să se bucure de revederea cu colegii de grădiniță și școală.
Evenimentul este organizat în cadrul programului Sănătos de mic, dezvoltat de Asociația SAMAS și este susținut de compania STADA România, prin brandurile ViruProtect STADA și Minimarțieni.
Răceala și gripa sunt afecțiuni respiratorii, dar sunt cauzate de virusuri diferite, chiar dacă au simptome asemănătoare. În timp ce răcelile pot avea simptome ușoare, gripele netratate corespunzător pot provoca probleme serioase de sănătate.
Riscul de răceală sau gripă este mai mare atunci când copiii intră în colectivitate și „fac schimb” de bacterii și virusuri. În plus, unele virusuri, precum cele din familia Rhinovirusurilor, care sunt vinovate pentru răceli, se reproduc mai bine la temperaturi mai scăzute.
Copiii preșcolari pot avea până la 8-10 episoade de răceală pe an, fapt considerat normal de către specialiști și care ajută la antrenarea sistemului imunitar. Pe măsură ce ei cresc, iar organismul este mai bine pregătit să facă față virusurilor și bacteriilor, numărul episoadelor de răceală și gripă scade.
Deși nu putem preveni complet toate aceste episoade de răceală și gripă, putem susține imunitatea copilului, astfel încât organismul să fie pregătit să răspundă mai bine la îmbolnăviri, simptomele să fie mai blânde și recuperarea să fie mai ușoară.
O alimentație echilibrată, administrarea de suplimente, vitamine și multiminerale, în funcție de istoricul medical al copilului, utilizarea produselor indicate în protecția împotriva virusurilor, asigurarea unui somn odihnitor și activitatea fizică sunt câțiva dintre factorii care contribuie la funcționarea optimă a sistemului imunitar, mai ales acum, în vremuri pandemice.