Daca esti interesat cand incepe scoala dupa vacanta de Pasti, citeste in continuare. In sedinta de miercuri, 28 aprilie 2021, CNSU a adoptat Hotararea numarul 25, potrivit careia Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei sunt abilitate sa emita un ordin comun de ministru pentru reluarea anului scolar in conditii de siguranta.
Astfel, elevii din clasele terminale din invatamantul gimnazial si liceal, profesional si postliceal se pot intoarce in efectiv complet, fizic, la scoala, din 10 mai. De asemenea, se permite si participarea zilnica, cu prezenta fizica la cursuri, a elevilor cu cerinte educationale speciale, indiferent de clasa, in toate unitatile de invatamant, care functioneaza in localitati in care nu este instituita masura carantinei zonale, sub conditia respectarii stricte a normelor de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2, a decis miercuri seara Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.
De asemenea, se pot organiza ore remediale, cu prezenta fizica, in toate unitatile de invatamant care functioneaza in localitati in care nu este instituita masura carantinei zonale, sub conditia respectarii stricte a normelor de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2.
In ceea ce ii priveste pe ceilalti elevi, acestia se vor intoarce la scoala pe 5 mai potrivit scenariilor cunoscute – verde, galben, rosu, in functie de rata de infectare.
Actualizare 29 aprilie 2021
Iata ce prevede documentul:
(1) Consiliul de administratie al unitatii de invatamant propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare si desfasurare a cursurilor in unitatea de invatamant, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidentei cumulate la nivelul localitatii, respectiv numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, dupa cum urmeaza:
Scenariul 1
- Participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.
- Se aplica in localitatile unde incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mica sau egala cu 1/1000 de locuitori
Scenariul 2
a) Participarea zilnica, cu prezenta fizica in unitatile de invatamant a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, a XIII-a, si a celor din anii terminali din invatamantul profesional si postliceal, precum si a elevilor din invatamantul special, indiferent de clasa, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.
b)Participarea zilnica, in sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
Se aplica in localitatile unde incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, daca la nivelul localitatii nu este declarata starea de carantina.
2. La articolul 3 alin. (6) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
(6) Este permisa organizarea orelor remediale, cu prezenta fizica, in unitatile de invatamant, daca la nivelul localitatii nu este declarata starea de carantina, sub conditia asigurarii stricte a normelor de prevenire a imbolnavirilor cu virusul Sars COV-2, respectiv, distantare corecta, aerisirea frecventa a spatiilor, respectarea normelor de igiena si purtarea obligatorie a mastii de protectie.
3. La articolul 3 dupa alin. (6) se adauga doua noi alineate, alin (7) si alin. (8), cu urmatorul cuprins:
(7) Este permisa participarea prescolarilor/elevilor din invatamantul special, cu prezenta fizica, la nivelul tuturor grupelor/claselor, in toate unitatile de invatamant care functioneaza in localitati in care nu este declarata starea de carantina, sub conditia asigurarii stricte a normelor de prevenire a imbolnavirilor cu virusul Sars COV-2, repectiv, distantare adecvata, respectarea normelor de igiena si asigurarea ventilarii regulate a spatiilor.
(8) Personalul didactic/nedidactic si personalul didactic auxiliar implicat in procesul de invatamant prevazut la alin (7) are obligatia sa poarte masca in permanenta in cancelarie, in timpul deplasarii in incinta unitatii de invatamant si in timpul pauzelor atat in interior cat si in exterior, precum si in salile de clasa, cu exceptia situatiilor in care procesul specific de predare/invatare/recuperare impune un contact vizual complet, caz in care vor folosi viziere si vor evita in permanenta contactul fata in fata cu copiii la o distanta mai mica de 2 m.
Art. II Directiile de specialitate din cadrul Ministerului Educatiei, precum si directiile de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii, directiile de sanatate publica judetene/a municipiului Bucuresti, inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti, unitatile de invatamant preuniversitar vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Ordinul urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.
Documentul il poti vizualiza complet aici.
Imagine de Михаил Мингазов de la Pixabay
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025