Beneficiile masajului, cum se face si ce boli trateaza - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Beneficiile masajului, cum se face si ce boli trateaza

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Beneficiile masajului, cum se face si ce boli trateaza
Beneficiile masajului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - massage-2717431_1920

Beneficiile masajului pentru trup si minte sunt numeroase si oricine ar trebui sa incerce macar o data aceasta forma de rasfat.

Masajul este un termen general pentru presarea, frecarea si manipularea pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor. Masajul poate varia de la lovituri usoare pana la presiune profunda.

Daca nu ai incercat niciodata masajul si vrei sa te bucuri de beneficiile masajului, este timpul sa-ti programezi o sedinta.

Citeste si: Ce boli vindeca masajul

Ce este masajul si care sunt beneficiile masajului pentru sanatate

Masajul este considerat o parte a medicinei complementare si integrative. Studiile privind beneficiile masajului demonstreaza ca este un tratament eficient pentru reducerea stresului, durerii si tensiunii musculare.

Unele studii au constatat ca masajul poate fi util pentru anxietate, tulburari digestive, fibromialgie, dureri de cap si insomnie legata de stres.

Beneficiile masajului nu se opresc aici. De asemenea, masajul este bun si pentru Sindromul durerii miofasciale, tulpini sau leziuni ale tesuturilor moi, teziuni sportive si dureri articulare temporomandibulare.

Dincolo de beneficiile pentru anumite afectiuni sau boli, unii oameni se bucura de masaj pentru relaxare.

Te mai poate interesa: Cum sa te masezi ca sa scapi de balonare

Cate feluri de masaj exista

Beneficiile masajului suedez. Aceasta este o forma usoara de masaj care foloseste lovituri lungi, framantare, miscari circulare profunde, vibratii si atingeri pentru a te ajuta sa te relaxezi.

Beneficiile masajului profund. Aceasta tehnica de masaj se foloseste dupa un accident vascular cerebral. Acest masaj se face mai lent sau mai puternic pentru a viza straturile mai adanci ale muschiului si a tesutului conjunctiv, de obicei pentru a ajuta la repararea muschilor afectati de leziune.

Beneficiile masajului sportiv. Acest masaj este similar cu masajul suedez, dar este destinat persoanelor implicate in activitati sportive pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea ranilor.

Beneficiile masajului auto-declansator punct. Acest masaj se concentreaza pe zonele de fibre musculare stranse care se pot forma in muschii tai dupa leziuni sau suprasolicitare.

Nu rata nici: Cum sa faci masajul bebelusului

Imagine de Angelo Esslinger de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 19/01/2021