Ce boli vindeca rostopasca si cat de periculoasa poate sa fie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce boli vindeca rostopasca si cat de periculoasa poate sa fie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce boli vindeca rostopasca si cat de periculoasa poate sa fie
Ce boli vindeca rostopasca

Rostopasca (Chelidonium majus) este o planta cultivata in Asia, Europa Centrala si de Sud si America de Nord. Rostopasca sau rostopasta (cum se zice in popor) vindeca boli, cel putin asa este recunoscut de toata lumea.

Un extract derivat din planta are o lunga istorie de utilizare in medicina traditionala chineza. Adesea prezentat ca un tratament natural pentru cancer, rostopasca este, de asemenea, pretinsa pentru a combate problemele de sanatate, de la astm pâna la ateroscleroza.

Citeste si: Ce boli vindeca ceaiul de pin

Beneficii pentru sanatate. Ce boli vindica rostopasca

In medicina alternativa, rostopasca se spune ca stimuleaza sistemul imunitar si este un remediu natural pentru o serie de afectiuni de sanatate, inclusiv: angina, astm, ateroscleroza, constipatie, tuse, eczema, guta, tensiune arteriala crescuta, sindromul colonului iritabil, probleme menstruale, osteoartrita si durere de dinti.

In plus, se spune ca rostopasca amelioreaza durerea, detoxifica si stimuleaza sistemul imunitar. Rostopasca poate ajuta la tratarea dermatitei atopice, o forma de eczema.

Te mai poate interesa: Ce boli vindeca ceaiul de ghimbir

Rostopasca, in tratamentul cancerului

In testele de laborator pe celulele canceroase umane, oamenii de stiinta au descoperit ca rostopasca poate lupta impotriva cancerului prin inducerea apoptozei, un tip de moarte celulara programata implicata in oprirea raspândirii celulelor canceroase.

Un extract mai mare de rostopasca arata potentialul ca medicament anti-cancer, insa mai este nevoie de studii riguroase independente.

Rostopasca, posibile efecte secundare

Desi cercetarile sugereaza ca rostopasca poate oferi anumite beneficii, exista, de asemenea, unele dovezi ca ar putea fi toxica pentru ficat si utilizarea acestuia poate provoca alte efecte secundare daunatoare.

Se stie putin despre siguranta utilizarii pe termen lung sau regulat a acestei plante si despre modul in care rostopasca ar putea interactiona cu medicamentele. Rostopasca poate declansa o serie de efecte secundare, inclusiv greata, ameteli, oboseala si febra.

Exista, de asemenea, unele dovezi ca rostopasca ar putea avea efecte adverse grave asupra inimii, crescând riscul de aritmii ventriculare.

Nu rata nici: Ce boli vindeca aspirina. Vezi cum se administreaza si de ce dureri te scapa

Imagine de Monika Schröder de la Pixabay

Data articol: 05/01/2021