Lordul karmei Saturn in Varsator dupa 29 ani, primele efecte in criza COVID 19. Noi restrictii sau drumul spre noua libertate ?
Saturn in Varsator este unul din cele mai anticipate tranzite astrale ale anului 2020. In Lumina crizei mondiale cauzata de coronavirus, cu efectele sale de domino, Saturn in Varsator pare sa fie un tranzit cheie care ne poate arata incotro se indreapta tot ce se intampla acum.
Saturn a intrat in Varsator pe 21 martie 2020 ca sa petreaca mai intai trei luni aici, pana pe 1 iulie, cand va intra in miscare retrograda si se va muta inapoi in Capricorn, zodie in care a fost in ultimii 3 ani. Saturn conduce si Varsatorul dar si Capricornul, insa isi manifesta restrictiile, lectiile si karmele diferit, in functie de energia fiecarei zodii.
Saturn va parasi Capricornul pentru urmatorii 28-29 ani pe 17 decembrie, moment la care el va intra ca sa ramana in Varsator pana in martie 2023.
Conjunctia Saturn – Jupiter = o noua era
Nu se poate vorbi despre Saturn in Varsator fara sa reamintim despre conjunctia mult asteptata dintre Jupiter si Saturn ce va avea loc pe 21 decembrie 2020, la 0° in Varsator. La acel moment, ambele planete vor fi in Varsator de doar 4 zile (ambele intra impreuna in aceasta zodie pe 17 decembrie).
Nu este „doar” o conjunctie Saturn-Jupiter – desi doar o asemenea conjunctie in sine este un eveniment extrem de important, mai ales ca are loc doar o data la 20 ani – dar ce face ca acest eveniment sa fie cu adevarat special este ca se intampla la 0° intr-o zodie de aer.
Conjunctiile Jupiter-Saturn sunt foarte ciclice si apartin ciclurilor elementale de 200 ani. Actualul ciclul Jupiter-Saturn a inceput in 1802 si este un ciclu de pamant. Acest ciclu de pamant se va termina pe 20 decembrie si din 21 decembrie va incepe un nou ciclu in alt element, anume in elementul aer.
Iar aceasta inseamna VESTE MARE.
Practic, energia se va muta de la pamant (consumerism, valori materiale, ierarhii) la aer (intelect, informatie, colaborare).
In lumina conjunctiei Jupiter-Saturn – care va revolutiona societatea – avem nevoie sa fim foarte atenti la ce aduce ca prim efect intrarea lui Saturn in Varsator incepand din 21 martie 2020.
Saturn si Varsatorul
Ca sa intelegi la ce sa te astepti de la acest tranzit, sa ne intoarcem la baza, la esenta, la ce inseamna cu adevarat Saturn si Varsatorul in astrologie.
Saturn este marele profesor. Unele din cuvintele cheie pentru Saturn sunt reguli, disciplina, responsabilitate si maturitate. Saturn vrea sa ne maturizam, sa crestem !
Saturn expune limitele zodiei prin care tranziteaza – ce functioneaza dar mai ales ce nu functioneaza.
Saturn a stat 2 ani si jumatate in Capricorn, expunand binele si mai ales uratul din arhetipul Capricornului: lipsa de integritate, puterea folosita gresit sau abuziv, materialismul si coruptia.
Acum este randul Varsatorului sa fie luat la analizat de catre Marele Profesor.
Pana la finalul acestui tranzit, Saturn va aranja ce trebuie rearanjat …in special tinand cont ca in 2024 Pluto se va muta si el in Varsator, ca sa transforme si revolutioneze complet societatea in care traim.
Acum, data fiind situatia cu coronavirusul, deja putem anticipa ce ne asteapta pentru ca seamana foarte mult cu energia lui Saturn in Varsator :
Distantare (Saturn) sociala (Varsator).
Amanari / decalari (Saturn) de calatorii in aer (Varsator)
Munca la distanta (Saturn) si online (Varsator).
Indiferent de evolutia nivelului de infectare, amenintarea pandemiei este deja provocatoare in legatura cu ceea ce, in esenta, ne face umani: implicarea si apartenenta sociala.
Virusul, energia adusa de el, ne cere sa oprim aceasta interactiune si sa o inlocuim cu distantare sociala.
Dar exista asa de mult in afara de distantarea sociala ce avem de constientizat si rezolvat. Saturn ii va cere Varsatorului sa ne upgradeze si sa ne transforme dintr-un adolescent rebel si rasfatat intr-un cetatean responsabil si interesat mai intai de bunul mers al societatii in care traieste in viitor.
Iata cum arata in practica acest lucru:
Caracteristicile neevoluate ale Varsatorului sunt:
- Mentalitate de turma – orbeste si irational urmeaza multimea fara sa verifice prin propria sa integritate, in timp ce manifesta comportamente egoidte si discriminatorii, cum ar fi golirea rafturilor de mancare in magazinele alimentare.
- Falsa democratie – se asteapta sa isi exercite drepturile individuale fara sa isi implineasca si obligatiile individuale. Exemplu : faci galagie in restaurant pentru propria-ti placere egoista chiar daca deranjezi alti oameni. Crezi cu tarie ca e obligatia societatii de a crea joburi prin care sa aiba grija de tine fara sa te gandesti tu cu ce contribui inapoi la acest proces. Etc.
- Un fals sentiment de libertate – rebeliune fara sa accepti mai intai autoritatea si rolul ei ; gandirea ca „eu stiu mai bine” ; lipsa de disponibilitate de a urma reguli si de a amana placerile dorite.
- “Opinie-nita” – “boala” de a avea o opinie despre orice fara sa detii o expertiza despre ce afirmi. Internetul (o alta tema coordonata de Varsator) a facut sa fie mai usor ca oamenii sa isi exprime opiniile. Avem, totusi, o responsabilitate pentru informatia pe care o imprastiem. Este ea sustinuta de o sursa reala, de o expertiza ? Este in cel mai bun interes al oamenilor care vin in contact cu ea ?
Iar unele din atributele Varsatorului evoluat sunt :
- Relatii bune interumane – iti pasa de celalalt si de umanitate in general – nu din frica nici pentru ca exista o recompensa – ci din dorinta sincera de a contribui si a crea o diferenta. Un bun exemplu este dat de numarul mare de medici si asistente care lupta pentru viata pacientilor lor chiar daca isi pericliteaza propria sanatate.
- Democratie reala – democratia inseamna drepturi dar inseamna si obligatii. Adevarata democratie se intampla cand oamenii contribuie cu abilitatile lor cele mai bune pentru a avea o societate mai buna. Exemplu : esti voluntar / ai grija de comunitatea ta, vii cu propuneri si cu initiative personale ca sa faci lumea un loc mai bun si actionezi cand drepturile oamenilor sunt calcate in picioare.
- Libertate – dupa ce oamenii au invatat “lectia Capricornului” – cum sa respecte autoritatea, cum sa urmeze reguli care trec dincolo de satisfactia imediata personala (dar sunt necesare pentru o buna functionare a societatii) – atunci si abia atunci poate fi gasita adevarata libertate pe care o promite Varsatorul.
- Expertiza – Varsatorul este specialistul zodiacului, adevaratul om de stiinta, adevaratul student, cineva care a studiat in detaliu un anumit subiect ca sa aiba o opinie cu adevarat calificata. Adevaratul om de stiinta nu este cineva care isi urmeaza indicatiile dictate si sponsorizate de corporatie sau inghite orbeste tot ce i se spune. El este obiectiv, are o gandire critica si isi aduce propria originalitate intr-o tema care deja este studiata din scoarta in scoarta. Contributia originala si crearea de valoare intelectuala este energia Varsatorului la maximul sau posibil.
- Tehnologia – cand este folosita cu inteleciune, tehnologia nu este un instrument folosit pentru evadarea din realitate asa cum este acum social media, ci este un mediu prin care se imprastie informatie autentica, valoroasa si aduce laolalta oamenii cu interese comune.
Exista un bun motiv de ce Varsatorul vine dupa zodia Capricorn.
In Capricorn, invatam cum sa gestionam relatia cu autoritatea, cu sistemele si cu ierarhiile.
Cand Saturn a fost in Capricorn am vazut limitarile dar am vazut si, iata, vedem rolul crucial pe care autoritatile il joaca in societate (si vom mai vedea cat timp Saturn revine in Capricorn ca retrograd intre 1 iulie si 17 decembrie).
In fiecare societate avem nevoie de autoritate, avem nevoie de sisteme functionale, avem nevoie de actiuni decisive de tipul „se inchid scolile” sau „stai acasa”. O societate fara energia Capricornului este un haos total. Si nu putem sa ajungem la promisiunea libertatii totale oferita de Varsator pana nu invatam mai intai cum sa gestionam si sa acceptam restrictiile.
Dar desigur, multe din sistemele de pana acum din Capricorn au fost foarte vulnerabile la coruptie si deja se stir asta. Prea mult accent pe structuri si ierarhii de sus in jos poate duce la dezechilibre de putere care nu sunt in cel mai bun interes al societatii.
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025