Rolul părinților este de a oferi copiilor obiceiuri sănătoase, mai ales în ceea ce privește alimentația. Sucurile sunt la îndemână, sunt dulci și par o alternativă sănătoasă pentru un desert. Însă nu toate sunt cu adevărat naturale, iar majoritatea au un conținut de zahăr cu adevărat periculos pentru sănătatea organismului. Sucurile, mai ales cele acidulate, nu sunt deloc recomandate copiilor. Iată ce afirmă nutriționiștii:
1. Sucurile creează dependență
Majoritatea sucurilor acidulate din comerț conțin cofeină, unul dintre ingredientele cele mai des folosite în industria sucurilor, care se joacă lejer cu dispoziția noastră, așa cum confirmă un studiu Johns Hopkins. Cofeina provoacă dependență, și noi, ca adulți, suntem ușor de influențat și cu greu putem renunța la ea, darămite un copil, fie el cât de mare ca vârstă. Sucurile mai conțin și cantități mari de zahăr, un alt agent care provoacă dependență, asociat cu nevoia de a consuma din ce în ce mai mult și cu stări de remisie când se renunță la el. Prin urmare, a permite copilului să consume în mod regulat sucuri înseamnă a-i creea o dependență care îi poate dăuna sănătații pe tot parcursul vieții.
2. Sucurile nu au valoare nutrițională
Sucurile, chiar și cele ce se laudă ca fiind naturale, nu oferă o valoare nutrițională organismului nostru. Ele conțin calorii goale care suprimă apetitul, oprind copiii să mânânce ceea ce, de fapt, le trebuie pentru a se dezvolta sănătos. Cei care consumă sucuri în mod regulat vor primi mult mai puțin din aportul de vitamine și minerale de care au nevoie, mai ales vitamina A, calciu și magneziu.
3. Sucurile afectează creierul copiilor
Creierul unui copil este în continuă dezvoltare, până la adolescență. Așa că orice consum de chimicale va afecta pe termen lung dezvoltarea creierului și nu numai. Glutamatul monosodic este un chimical prezent în sucuri și în aromele artificiale. La fel și exitocina, despre care s-a demonstrat că afectează dezvoltarea neuronală a șoarecilor, iar nivelurile ridicate ale acestui element chimic au fost legate de apariția tumorilor creierului, de apariția unor boli precum Alzheimer și Parkinson și chiar de probleme grave de comportament la copii. Și aspartamul, care se găseșteîn sucurile dietetice, are aceleași efecte. Mai mult, acesta se transformă în formaldehidă, o neurotoxină periculoasă.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2N9ZtvR |
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025