4 boli ale ovarelor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

4 boli ale ovarelor

Durere ovare

Ovarele constituie o componentă importantă din sistemul reproducător feminin. Există 4 boli asociate acestora: cancerul ovarian, chisturile ovariene sau sindromul ovarelor polichistice, insuficiența ovariană prematură și torsiunea ovariană. Iată în continuare detalii despre fiecare în parte.

» 1.Cancer ovarian
» 2.Chisturi ovariene și sindromul ovarelor polichistice
» 3.Insuficiență ovariană prematură
» 4.Torsiunea ovariană, o răsucire a ovarului

Femeile sunt înzestrate cu două ovare, câte unul pe fiecare parte a uterului. Fiecare ovar este de dimensiunea și mărimea unei migdale. Ovarele produc și depozitează ovulele unei femei. În timpul ovulației un ovar eliberează un ovul. Dacă acel ovul este fertilizat de un spermatozoid apare sarcina. Ovarele sunt cele care creează hormonii feminini estrogen și progesteron. Atunci când o femeie ajunge la menopauză, ovarele ei nu mai produc acei hormoni și nu mai eliberează ovule. Iată ce probleme de sănătate pot fi asociate acestor structuri:


1. Cancer ovarian

Cancerul ovarian nu este o afecțiune frecvent întâlnită, dar cauzează mai multe decese decât orice alt cancer al sistemului reproducător. Cu cât este identificat și tratat mai din timp, cu atât sunt șanse mai mari de recuperare. Însă cancerul ovarian este dificil de depistat timpuriu. Femeile cu cancer ovarian pot să nu aibă niciun simptom sau doar simptome ușoare până când afecțiunea ajunge într-un stadiu avansat. Atunci poate deveni dificil de tratat. Simptomele pot include: senzație de greutate în pelvis, durere în porțiunea inferioară a abdomenului, sângerare din vagin, creștere/scădere în greutate, menstruații anormale, durere de spate inexplicabilă care se agravează, gaze, greață, vărsături sau pierderea apetitului. Pentru a diagnostica această formă de cancer, medicii pot recomanda unul sau mai multe teste; acestea pot presupune examinare fizică, examen pelvian, teste de laborator, ecografie sau biopsie. Tratamentul este de obicei chirurgical urmat de chimioterapie.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2KNLkTQ

Data articol: 14/06/2019