Cu toții ne dorim să scăpăm de cheltuielile mari atribuite consumului de energie în perioada rece a anului, atunci când vrem să ne bucurăm la maxim de confortul termic. Pentru că nu este nimic mai plăcut decât să ajungi acasă după o zi friguroasă, încărcată de activități și să găsești casa încălzită și primitoare.
Cei de la PeFoc.ro vin cu o recomandare în acest sens, și anume – să alegi un șemineu calitativ ca sursă de încălzire, pentru că are multe avantaje, printre care și consumul redus de energie, ceea ce ne interesează în primul rând.
Înainte de a afla ce înseamnă un șemineu calitativ, este important să aducem la cunoștință câteva aspecte importante legate de industria producerii de seminee.
Generalități despre șeminee
Astăzi, pe piață există modele de șeminee pe lemne, termoșeminee, sobe șemineu, șeminee pe peleți, șeminee pe gaz/GPL, șeminee decorative, electrice sau pe bioetanol și, mai nou, găsești și semineu cu gazeificare. Cel din urmă model pare că stârnește curiozitatea românilor, iar pentru a lămuri lucrurile, specialistul Beniamin Prodea a vorbit mai multe despre acesta într-un interviu pentru PeFoc.ro. Ceea ce este important de reținut din spusele dânsului este că șemineele cu gazeificare sunt foarte rare și scumpe și, din mai multe motive concludente nu recomandă o asemenea investiție.
Cum ne dăm seama că un șemineu este, într-adevăr, calitativ?
În primul rând, materialele din care este construit șemineul, spre exemplu: tipul de oțel. Acesta trebuie să fie din categoria celui refractar, care, supus la temperaturi înalte, nu se deformeaza în timp, datorită compoziției mai ridicate de carbon. Și grosimea materialului din care este confecționat focarul de șemineu este importantă, mai ales pentru o funcționalitate fără probleme în timp. Contează foarte mult și căptușeala interioară a focarului. Deși există mai multe tipuri de căptușeală, cei de la PeFoc.ro recomandă șamota, care are rezultate mai bune la combustie și la rezistență la șocurile mecanice. În timpul procesului de producție, aceasta este arsă la 1100° C.
Etanșeitatea este, de asemenea, un aspect de luat în calcul. Focarele trebuie să aibă o închidere cât mai etanșă, pentru că astfel sunt obținute cele mai bune performanțe la ardere și sticla se menține mereu curată.
Este recomandat să te asiguri ca modelul ales să fie gândit astfel încât să fie posibilă înlocuirea anumitor piese ale șemineului din interiorul focarului, fără a fi nevoit să distrugi îmbrăcămintea acestuia, care îi dă un aspect deosebit și decorează întregul spațiu.
Și nu în ultimul rând, trebuie să fim atenți la detalii. Pentru că, deși par nesemnificative, acestea fac diferența. Vopseaua, mânerul, calitatea sticlei și a butoanelor, design-ul, toate acestea sunt dovezi ale unui proces de construire atent și calitativ.
Magazinul online PeFoc.ro pune la dispoziție o multitudine de modele de șeminee calitative și cu design deosebit, clasic, modern, rustic sau contemporan. Găsești atât șeminee pe lemne, cât și termoseminee, sobe șemineu, dar și accesorii de întreținere, pentru a menține șemineul în cea mai bună condiție. Beneficiezi și de consultanță gratuită, astfel încât să fii sigur că faci cea mai bună alegere.