Lasa copilul sa se joace singur. Beneficiile jocului nesupravegheat - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Lasa copilul sa se joace singur. Beneficiile jocului nesupravegheat

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Lasa copilul sa se joace singur. Beneficiile jocului nesupravegheat
cele mai potrivite jucarii pentru bebelusi

Au disparut zilele cand mamele le spuneau copiilor lor sa se joace afara pana cand se aprind luminile pe strada. In afara faptului ca isi iau si parintii o pauza, medicii spun ca cei mici se bucura de multe beneficii de dezvoltare cand se joaca nesupravegheati. Potrivit unui studiu realizat de University College din Londra, timpul de joaca nesupravegheat ii face pe copii mai sociali si mai activi.

Harvard Graduate School din secolul al XVIII-lea, spune intr-un articol ca joaca nesupravegheata ii ajuta pe copii sa dezvolte abilitati importante cum ar fi gandirea creativa, analizarea modelelor, folosirea empatiei, reglarea propriilor emotii si multe altele. Medicii spun ca jocul liber este necesar pentru ca un micut sa se dezvolte ca o persoana sanatoasa si fericita. Cu cat se joaca mai mult, cu atat invata mai mult. „Jocul este o lucrare a copilului”, spune Kathryn Smerling, PhD, LCSW, terapeut de familie din New York City. „Copiii trebuie sa poata sa se joace fara ca un adult sa stea cu ochii pe el, pentru ca asa invata. Prin construirea unei cladiri, prin daramarea ei si apoi prin refacerea ei, invata cum sa faca fata esecului si sa-si construiasca rezistenta.

Este modul in care cel mic invata cum sa esueze, sa reuseasca, sa imparta si sa negocieze.” Dan Marullo, psiholog pediatru la Children’s of Alabama, este de parere ca jocul este crucial pentru dezvoltarea cognitiva si sociala a fiecarui copil si cu cat se joaca mai mult, cu atat se dezvolta mai bine. Dar el spune ca jocul nesupravegheat nu inseamna ca micutii ar trebui lasati singuri sau in medii nesigure. In schimb, parintii ar trebui sa se gandeasca la asta ca la timpul de joc „condus de copii”.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Data articol: 10/05/2019