Respiratia pe gura poate afecta iremediabil dezvoltarea faciala a copilului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Respiratia pe gura poate afecta iremediabil dezvoltarea faciala a copilului

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Respiratia pe gura poate afecta iremediabil dezvoltarea faciala a copilului
Perioada de recuperare după o viroză respiratorie se poate dovedi dificilă, în special pentru copiii de vârstă mică.
Corpul uman este un mecanism complex, format din mai multe sisteme interdependente. Iata ca respiratia pe gura pare un aspect banal, dar in realitate poate afecta in mod iremediabil dezvoltarea faciala a copilului. Urmareste semnele pe care ti le explicam in continuare si afla ce se poate intampla daca situatia persista un timp indelungat atat la nivelul structurii faciale cat si la nivelul intregului corp.

Respiratia normala

Respiratia pe nas comparativ cu cea pe gura conduce la efecte extrem de diferite asupra corpului. Modul in care functioneaza o fiinta umana nu implica respiratia pe gura, ci pentru a produce sunete si a consuma alimente, in restul timpului gura pastrand o stare relaxata, dar inchisa. Renumitul Hippocrate a observat in secolul 5 d.H ca respiratia reprezinta forta echilibranta in mentinerea sanatatii mentale si fizice.
O respiratie normala este una silentioasa, ritmica si lipsita de vreun efort. Iata care sunt pasii pe care ii presupune: aerul este inhalat prin nas in timp ce buzele sunt inchise, diafragma trage aerul in plamanii umplandu-i complet, apoi elibereaza aerul permitand corpului sa se oxigeneze. Atunci cand organismul este complet oxigenat, sistemul nervos poate exista intr-un stadiu parasimpatic, un stadiu relaxat necesar multor functii corporale. O respiratie normala sustine o dezvoltare sanatoasa a fetei ce se reflecta in modul de dezvoltare al structurilor faciale si al dintilor copilului.

Respiratia pe gura

Semne ale respiratiei pe gura: sforait, apnee in somn, lipsa concentrarii, alergii, probleme ale sinusurilor, imbolnaviri cronice, amigdale si polipi mariti, cearcane, aspect prelungit al fetei.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 21/10/2018