Anestezia, fie generala, fie epidurala, constituie o interventie medicala importanta care necesita un proces amanuntit de informare deoarece detine in unele situatii un potential fatal. Sa aflam in continuare in ce mod se realizeaza anestezia generala, dar si cea epidurala si ce complicatii presupune fiecare din ele.
In general, in ce priveste utilizarea anesteziei la nastere, majoritatea viitoarelor mame se incadreaza in una din urmatoarele categorii: cele care sunt destul de sigure ca doresc inlaturarea durerii, cele care nu s-au hotarat in legatura cu modalitatea dorita de eliminare a durerii si cele care doresc sa nasca fara niciun fel de ajutor. In functie de optiunea personala si in special de recomandarea medicului, fiecare metoda de anestezie poate ajuta in acest sens.
Anestezia generala – beneficii
Anestezia generala este utilizata indeosebi la nasterea prin cezariana si presupune pierderea starii de constienta alaturi de inlaturarea durerii pentru o perioada de timp, desi medicii opteaza pentru aceasta in cazuri rare. Aceste situatii includ urmatoarele posibilitati: daca este vorba de probleme de sangerare sau o necesitate pentru nastere imediata (cezariana) sau chiar cand anestezia locala nu este suficient de eficienta. Exista si cazuri deosebite in care poate fi utilizata in nasterea pe cale vaginala, astfel cand exista o prezentatie anormala a copilului (iese mai intai capul), distocia umarului (cand umarul ramane blocat in canalul vaginal), versiunea interna cefalica (manipularea fatului intr-o prezentatie normala in timp ce se afla in uter – rasucirea) sau in cazul extragerii celui de-al doilea din gemeni. In plus, poate fi necesara in timpul nasterilor dificile cand este utilizat forcepsul iar femeile nu pot apela din motive medicale la alt tip de anestezie (ce implica cateter epidural), cum este preeclampsia (risc mare de sangerare).
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.