In primele luni de viata bebelusul tau este hranit exclusiv cu lapte. In cazul in care alaptezi, insa ai senzatia ca nu ai lapte suficient pentru a potoli foamea bebelusului tau, iata 5 trucuri pentru a stimula lactatia, trucuri eficiente incercate si recomandate de mamici.
La fel ca orice proaspata mamica si tu esti preocupata de toate aspectele alaptarii, insa cel mai mult te intereseaza cum poti sa te asiguri ca lapticul tau va fi suficient, atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ pentru ca bebelusul tau sa fie satul si sa creasca frumos si sanatos.
Desi corpul mamei stie perfect ce are de facut in acest sens, stimularea lactatiei este un subiect care intereseaza multe mamici, de aceea Qbebe a intocmit o lista cu cele mai eficiente trucuri de stimulare a lactatiei incercate de mamici.
1. Alapteaza bebelusul des
Desi probabil ai vrea ca inca din primele zile de viata ale bebelusului sa ii stabilesti un program de masa si somn pentru a va fi mai usor amandurora sa va adaptati unul cu celalalt, dar si sa va odihniti, specialistii recomanda ca in primele saptamani sa alaptezi bebelusul cat mai des, in sesiuni cat mai lungi. Cu alte cuvinte, alapteaza bebelusul la cerere. Desi poate parea obositor (asa si este), trebuie sa stii ca sanii tai produc la cerere. Acest lucru inseamna ca, cu cat pui bebelusul mai des la san si golesti sanii mai des, cu atat mai mult lapte vor produce.
2. Goleste sanii folosind o pompa de san
Trebuie sa tii mereu cont de faptul ca cea mai buna metoda de stimulare a lactatiei este golirea completa a ambilor sani. Din pacate, in primele saptamani de viata bebelusul nu te poate ajuta in acest sens la fiecare masa, deoarece mananca destul de putin si doarme mult, de aceea o pompa de san este o achizitie nu doar utila, ci esentiala pentru proaspetele mamici. Fie ca alegi o pompa de san manuala, fie ca alegi o pompa de san electrica, este foarte important sa o folosesti dupa fiecare masa a bebelusului pentru a goli complet ambii sani. Laptele astfel obtinut poate fi pastrat in recipiente speciale pentru momentele in care vei fi plecata de acasa ori nu vei putea alapta din diverse motive. Ai grija insa: laptele matern nu poate fi stocat mult timp, de aceea este bine sa etichetezi fiecare recipient cu lapte pentru a sti data si ora la care a fost muls.
Citeste mai multe pe Qbebe. ro.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025