Pictor faimos, om de știință, actor sau orator celebru – Ce visează să devină copilul tău? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Pictor faimos, om de știință, actor sau orator celebru – Ce visează să devină copilul tău?

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Pictor faimos, om de știință, actor sau orator celebru – Ce visează să devină copilul tău?
cursuri pentru copii si adolescenti

Fundația Calea Victoriei lansează în februarie o nouă serie de cursuri pentru copii. Ia o pauză, intră pe www.victoriei.ro împreună cu fiica sau fiul tău și, pornind de la ce i-ar plăcea să experimenteze sau de la un talent special pe care vrea să și-l exerseze, alege una dintre activitățile de weekend:

Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani) – din 17 februarie, ora 11.00

Ca și actorii de pe scenă, avem nevoie să învățăm să lucrăm cu emoțiile noastre, să descoperim ce înseamnă lucrul în echipă, să știm să-i ascultăm pe cei din jur și să ne antrenăm receptivitatea și intuiția. De aceea, exercițiile de arta actorului sunt foarte bine primite de cei mici, care deprind, în joacă, abilități importante. Își dezvoltă atenția și empatia, concetrarea, capacitatea de a transmite un mesaj coerent, cu sens, curajul de a-și exprima punctul de vedere. Atelierul se încheie cu un mic spectacol: prezentarea exercițiilor lucrate în fața părinților.

Miraculosul cer înstelat – Atelier de Astronomie pentru copii (8-13 ani) – din 17 februarie, ora 11.00

Puzderia de stele, luna care își schimbă mereu forma și intensitatea strălucirii, mulțimea de filme și cărți în care se vorbește despre viața pe altă planetă – cum să nu fii curios să afli mai mult despre miraculosul cer înstelat? Atelierul de astronomie este susţinut de Adrian Şonka, membru al Astroclubului Bucureşti şi membru colaborator al AAVSO (American Association of Variable Star Observers). Copiii vor afla de la el ce înseamnă de fapt o constelaţie: cine, când şi cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului, vor învăţa cum să urmărească mişcarea corpurilor cereşti şi se vor familiariza cu instrumentele astronomice.

Atelier de Vorbire în public pentru Adolescenţi (12-16 ani) – din 17 februarie, ora 11.00

Adolescenții au rareori ocazia să se exprime în afara mediului nu foarte încurajator de la școală. De multe ori, emoția examenelor este strâns legată de teama de a vorbi în public. Ce-ar fi să se antreneze pentru aceste momente și să învețe să-și structureze și prezinte ideile într-un mediu prietenos, fără presiunea notelor? După ce își aleg subiectul preferat, participanții vor pregăti, ghidați de lector, un scurt discurs pe tema hotărâtă și îl vor susține în fața colegilor de la atelier: tineri ca și ei, cu emoții și idei care merită descoperite.

Curs de Desen: compoziţie, perspectivă, construcţie (9-13 ani) – din 23 februarie, ora 11.00

Desenul este una dintre tehnicile cele mai îndrăgite de copii şi reprezintă, totodată, o metodă uşoară de abordare a artei. Acest fel de abordare a artei îi ajută să îşi descopere talente noi sau să şi le cultive pe cele deja existente. Prin desen copiii îşi exprimă gândurile şi emoţiile, se relaxează şi, pornind de la o pasiune comună, îşi fac mai uşor prieteni noi. La cele patru întâlniri de curs învaţă şi exersează reguli de compoziţie, tehnici de redare a perspectivei şi de construcţie a unui obiect.

Toate atelierele despre care ți-am povestit au loc la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40. Înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro, tot acolo poți cere detalii.

Data articol: 10/02/2018