Nu toată lumea iubeşte să gătească şi să petreacă în fiecare zi câteva ore în bucătărie. Şi din această cauză ajungem adesea să facem alegeri greşite în alimentaţie sau să dăm pe mâncare mai mulţi bani decât ne-am dori.
Cum să scăpăm de asta? Ei bine, se poate. Corpul are nevoie de nutrienţi buni. El nu trebuie să ştie că tu ai stat cu orele în bucătărie sau că ţi-a ieşit cine ştie ce reţeta mai complicată. Vreau să vă dau câteva idei care ajută la simplificarea gătitului, asigurându-te în acelaşi timp că te hrăneşti bine.
1. Nu toate alimentele trebuiesc preparate termic
Este bine să ştii că nu tot ceea ce fierbi sau prăjeşti chiar trebuie consumat astfel. De fapt, ar fi chiar mai indicat să le consumi aşa cum le găseşti în natură, pentru a nu le diminua nutrintii. Printre cele mai întâlnite alimente care se prepară, deşi ar putea fi consumate crude:
– ciupercile champignon
– dovleceii
– conopida
– varza
– spanacul
2. Nu toate supele se fierb
Este de la sine înţeles că vrei din când în când să mănânci câte o supă. Este bună la gust, este sănătoasă. Dar!, nu trebuie neapărat fiartă cu orele. Se pot face supe creme delicioase din legume crude.
3. Boabele încolţite
Boabele încolţite sunt foarte sănătoase. Şi nici nu se mai fierb, ci se pun ca atare în salate. Poţi consuma astfel linte, naut, grau, ovaz, secara
Citeste continuarea pe GASTROPEDIA.RO.