Sarcina presupune o serie de transformari care, din pacate, pot duce si la declansarea unor afectiuni care de care mai neplacute. Printre acestea se numara si colestaza de sarcina, ce apare in ultimul trimestru. Asa cum vom vedea si din articolul de mai jos, principalul ei simptom sunt mancarimile, care se deosebesc insa de obisnuitele iritatii ale pielii specifice sarcinii. Iata de ce acestea nu trebuie sub nicio forma ignorate si trebuie sa tii permanent legatura cu un medic pentru a evita, pe cat posibil, ca bebelusul sa fie afectat de aceasta problema de sanatate. Numai asa vei sti ca esti in siguranta si ca vei diminua riscul sa ai o nastere prematura. Cu toate acestea, in cazuri extreme, medicul poate propune si inducerea nasterii inainte de termen.
Ce este colestaza
Colestaza de sarcina, cunoscuta si sub numele de colestaza intrahepatica de sarcina, este o afectiune prenatala a ficatului ce apare mai ales in ultimul trimestru. Aceasta se leaga de reducerea fluxului de bila din ficat spre duoden.
Care sunt cauzele ce duc la aparitia colestazei de sarcina
Pana in prezent, expertii nu au putut determina cauzele exacte ce pot duce la aparitia acestei maladii. Cu toate acestea, exista anumite opinii comune legate de posibilele cauze ale colestazei. Iata-le pe cele mai cunoscute:
• Femeile ce au avut diverse afectiuni hepatice vor fi mai predispuse spre colestaza in timpul sarcinii
• Femeile ce sufera de diabet gestational au un risc mai ridicat de a se imbolnavi de colestaza.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025