Desi putem fi tentate sa credem ca dupa sarcina echlibrul nostru hormonal se va normaliza, in realitate lucrurile nu stau asa. Parcurge articolul de mai jos pentru a vedea cum se pot manifesta dezechilibrele hormonale din perioada postpartum. Din fericire, exista mai multe solutii pentru reechilibrarea noastra hormonala, solutii care pot fi puse in aplicare si acasa si care ne pot ajuta cu adevarat sa ne simtim din nou in largul nostru.
Ce fel de schimbari hormonale apar dupa nastere
Dupa ce ai nascut, trebuie sa stii ca in corpul tau continua transformarile hormonale.
Dezechilibrele hormonale care vor aparea pot fi explicate in mai multe feluri:
In timpul sarcinii, placenta va stimula producerea unor cantitati mai mari de progesteron. In schimb, dupa nastere, disparitia placentei va determina o scadere brusca a nivelului acestui hormon. Cel mai adesea, acest fenomen va duce la aparitia asa-numitelor „baby blues” (schimbari bruste de dispozitie, insotite si de manifestari similare depresiei).
In plus, scaderea nivelurilor de estrogen si progesteron, ce are loc din primele 24 de ore de dupa nastere, pot duce si la depresie usoara sau medie. Totodata, daca se va produce si un dezechilibru al hormonilor tiroidieni, se poate ajunge la forme mai severe ale depresiei postpartum.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta