Indiferent cat de diferiti si unici sunt oamenii, relatiile dintre ei se desfasoara potrivit unor scenarii similare.
Iata cele mai intalnite tipuri de relatii cu care o persoana se poate intalni in viata sa. Descopera in care dintre ele te afli tu si ai putea invata unde ai gresit si cum sa cauti ceea ce ai tu nevoie.
- Relatia de tip „cresterea mutuala”
Cei doi parteneri se sprijina reciproc pentru dezvoltarea mentala si emotionala a fiecaruia. Dezvoltarea emotionala este o parte imensa a vietii unei persoane; nu poti merge mai departe daca nu ai ajuns la o maturitate emotionala, iar acest tip de relatie te ajuta enorm. Partenerul/a te intareste, te motiveaza si te ajuta sa obtii rezultate dincolo ce ce ai fi crezut tu ca este posibil. Daca ai o asa relatie inseamna ca esti o persoana norocoasa si trebuie sa faci tot ce depinde de tine pentru a dura cat mai mult.
- Relatia „tacere confortabila”
Cei doi parteneri sunt atat de atasati emotional si se simt atat de confortabil unul cu celalalt incat pot ramane in tacere cand sunt alaturi fara nicio grija din partea celuilalt. Obtinerea acestui tip de relatie este dificila, intrucat necesita mult timp si efort sustinut. Imagineaza-ti ca iei cina impreuna cu jumatatea ta – fara sa scoateti o vorba. Cum te-ai simti? Daca este in regula atunci sunt sanse sa aveti una dintre cele mai stabile, din punct de vedere emotional, relatii din lume.
- Relatia de convenienta
Nu este nici buna si nici rea. De obicei, oamenii au nevoie de o relatie ca aceasta pentru a-si atinge un scop specific, ca de exemplu un obiectiv profesional sau unul social. In cel mai rau caz doar unul dintre parteneri stie ca nu va ramane in aceste parteneriat pentru totdeauna, insa sta pana in clipa in care obiectivul este obtinut. Aceste relatii se termina atunci cand fiecare partener (sau unul dintre ei) primeste ce doreste.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare 2