Tu ce intelegi prin „simptom”? Modalitatea de manifestare a unei afectiuni? O consecinta negativa a unei boli? O senzatie neplacuta cauzata de o disfunctie a organismului? Asociezi simptomele cu ceva pozitiv? Probabil nu. Insa simptomele – semnale sau raspunsuri ale corpului tau – au un rol esential pentru supravietuire. O durere acuta in piept poate reprezenta primul indiciu al unui atac de cord si iti poate salva viata pentru ca te determina sa mergi la spital sau sa chemi ajutor. Tot datorita durerii iti retragi mana de pe o plita incinsa si iti pui un plasture peste o taietura, prevenind, poate inconstient, o infectie.
Am invatat sa raspundem mecanic semnalelor organismului, dar arareori le mai apreciem utilitatea. Suntem iritati de senzatiile de foame sau de sete, de pilda, fara sa constientizam, insa, ca organismul isi striga nevoile. Vedem febra ca pe o boala in sine, desi e modalitatea organismului de a ne proteja de agentii patogeni. Ne satisfacem poftele determinate social, in detrimentul celor cauzate de anumite deficiente din corp. Tratam superficial simptomele si ne imbatam cu o senzatie artificiala de bine, lasandu-ne, insa, in tot acest timp, organismul expus si vulnerabil.
Semne ca ficatul sau vezica biliara intampina probleme
Ficatul este un organ cu o capacitate uimitoare de adaptare si de regenerare. Chiar si in aceste conditii, insa, pot aparea disfunctii ce afecteaza sanatatea si starea de bine a intregului organism. Iata de ce e nevoie sa intelegem semnalele pe care ni le transmite un ficat cu probleme si sa luam masuri la timp.
Se spune ca „ficatul nu doare”. Incearca, insa, sa iti imaginezi complexitatea modului de comunicare a unui organ ce indeplineste peste 500 de functii importante in organism. Metabolizarea alimentelor, secretia de bila, peristaltismul si digestia, reglarea nivelului de colesterol, stocarea de zaharuri, detoxifierea organismului, toate sunt procese care tin de buna functionare a ficatului si a vezicii biliare. Drept consecinta, simptomele unor deficiente sunt multiple si diverse, mergand de la greata si senzatie de voma, gust amar sau metalic in gura (ce afecteaza si simtul olfactiv), balonari si indigestii, toleranta redusa la alimente grase, dureri in partea superioara a abdomenului sau icter, pana la dureri de cap, stari de oboseala, apatie, lipsa poftei de mancare si pierdere rapida in greutate.
Liv.52 – raspunsul naturii la nevoile ficatului
Ficatul continua sa-si indeplineasca functiile chiar si in situatia in care pana la trei sferturi din masa lui este bolnava (sau a fost indepartata in urma unei interventii chirurgicale). Este cea mai buna dovada, poate, pentru capacitatea de lupta a organismului nostru si pentru schimbarile pe care le putem provoca daca intervenim la timp.
Ideea ca starea de sanatate poate fi atinsa prin simpla sustinere a organismului pentru functionarea sa la capacitate maxima a inspirat Himalaya Wellness sa creeze Liv.52, formula de plante pentru protejarea, sustinerea functiilor specifice si regenerarea ficatului. Printre principalele plante din compozitia hepatoprotectorului Liv.52 se numara:
Capparis spinosa (Caparisul) – are actiune antihepatotoxica, antiinflamatoare, mentine structura normala a ficatului si regleaza nivelul de glicogen si proteine serice. Este utila in hepatite acute si ciroza hepatica si protejeaza ficatul in caz de toxicitate indusa de substante chimice.
Cichorium intybus (Cicoare) – eficienta in hepatitele cauzate de diverse substante toxice pentru ficat precum alcoolul sau anumite medicamente, este antioxidant (protejeaza impotriva efectelor radicalilor liberi), stimuleaza secretiile biliare si are efect colagog – contribuie la contractia veziculei biliare pentru evacuarea bilei in intestinul subtire.
Terminalia arjuna – are efect antioxidant si hepatoprotector, reduce nivelul colesterolului si are rol cardio-tonic.
Achillea millefolium (Coada soricelului) – este utila in hepatita cronica si in colecistite, contine flavonoide si terpenoide cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii, stimuleaza secretia de bila si imbunatateste digestia.
Liv.52 – in formula Liv.52 tablete, Liv.52 DS sau Liv.52 sirop (pentru copii) – a constituit subiectul a peste 300 de studii de specialitate ce i-au demonstrat actiunea benefica in steatoza hepatica, hepatite acute si cronice, ciroze, dar si actiunea de prevenire si protejare a ficatului prin sustinerea functiei de detoxifiere, protectie impotriva efectelor nocive ale medicamentelor si alcoolului, normalizarea nivelului de colesterol. Liv.52 sustine regenerarea celulelor hepatice si mentine arhitectura normala a ficatului.
Gandit ca un produs de intretinere, Liv.52 poate fi folosit in cure lungi, nu are niciun efect advers si poate fi administrat chiar si gravidelor sau bebelusilor, inca din prima zi de viata.
Despre gama de suplimente alimentare Himalaya
Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetarii timp de mai multi ani si fiecare planta medicinala utilizata este studiata si testata individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezinta combinatii complexe de plante ce actioneaza sinergic pentru combaterea diverselor afectiuni, plante care sustin absorbtia substantelor active si plante care combat potentialele efecte negative, pentru formule mai rapide si mai sigure. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al companiei Himalaya este alcatuit din peste 200 de specialisti – medici, biochimisti, farmacisti, iar gama farmaceutica Himalaya este recunoscuta si recomandata in prezent de peste 300.000 de doctori si de specialisti din 90 de tari din intreaga lume.
Liv.52 este distribuit de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.
Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025